HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Američka vojska radi na sustavu koji bi vojnicima omogućio međusobno čitanje misli

Američka vojska ne ulaže novce samo u nuklearno naoružanje i bespilotne letjelice već, sve više, i u neuroznanost. Želja im je, u budućnosti, izraditi sustav koji bi omogućio gotovo telepatsku komunikaciju među vojnicima.

Za razvoj takva sustava koji bi bilježio signale mozga te ih prevodio i tako omogućio čitanje misli vojnika vojska je odvojila 6,25 milijuna dolara za razdoblje od pet godina.

Zasad su vojni znanstvenici uspjeli identificirati koji su signali u mozgu zaduženi za ljudsko ponašanje. Iako to možda ne znači puno, prvi je korak u identifikaciji različitih signala te identifikaciji i interpretaciji samih signala koji se odnose na svjesne misli.

Možete pročitati što hoćete, ali to ne znači i da ćete to razumjeti, pojasnio je voditelj programa Hamid Krim za C4ISRNET. Sljedeći je korak moći to razumjeti. Na kraju dana, to nam je i namjera – imati računalo koje bi moglo u potpunosti komunicirati s mozgom.

Pojasnio je kako žele razviti sustav koji bi prepoznao i znakove stresa ili umora, prije no što to vojnik osvijesti. Sustav bi potom mogao alarmirati cijelu postrojbu i tako spriječiti premorenost ili nepromišljene poteze koji su posljedica stresa.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author