HB.hteam.org

Portal hrvata HB

NE PRIZNAJE PORAZ Trump najavio prosvjede u Washingtonu na dan potvrđivanja Bidenove pobjede

Sponzorisano

Američki predsjednik Donald Trump najavio je prosvjede 6. siječnja u Washingtonu na dan kada bi Kongres trebao potvrditi pobjedu Joea Bidena.

Trump je, shodno tome, objavio video na Twitteru te time nastojao ohrabriti sve njegove pristalice da nazoče najavljenim protestima. Riječ je o prosvjedu onih koji ne odobravaju rezultate izbora i on će biti održan 6. siječnja prijepodne nedaleko od Bijele kuće.

Tako Trump i dalje nastavlja izgovarati  tvrdnje o prevarama birača uprkos odbijanju brojnih žalbi koje je uputio prema sudovima i Ministarstvu pravosuđa.

Zajednička sjednica Kongresa za prebrojavanje glasova i potvrđivanje Bidenove pobjede rutinska je procedura i označava posljednji korak u ovom procesu.

Washington je inače postao poprište nasilnih prosvjeda proteklih nekoliko mjeseci na čijim su se ulicama okupljale Trumpove pristaše u studenom prosvjedujući protiv rezultata izbora. U njima je uhićeno na desetine ljudi.

Jedan od razloga zbog kojeg je najavljeno okupljanje Trumpovih pristalica probudilo je zebnje zbog poruka koje je odlazeći predsjednik uputio putem Twittera. Pozivajući pristalice na prosvjed pod sloganom “Stop krađi”, on je dodao da će demonstracije “biti divlje”.

Dalje je nastavio sa objavljivanjem poziva na, kako se izrazio, povijesni skup, piše CNBC.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar