HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Od sutra nam uvode policijski sat, samo ga neće tako zvati!

Pomoćnik ministra za javno zdravlje Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez kazao je da se na području tog entiteta od sutra uvodi mjera ograničavanja kretanja od 23 do 5 sati, kao i da se ograničava broj prisutnih građana na skupovima, 30 u zatvorenom i 30 na otvorenom, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

– To nije ‘policijski sat’ već ograničavanje kretanja. Svi građani koji rade imat će mogućnost kretanja, svi ostali će morati biti u kućama, jer moramo onemogućiti noćne zabave i rad diskoklubova – poručio je Čerkez.

Također je kazao da sedam dana nakon izbora, nastava u školama se neće odvijati kako bi se prostorije dezinficirale.

Naglasio je da svi građani moraju pomoći zdravstvenom sektoru, kojem je izrazio veliku zahvalnost za požrtvovanost.

Poručio je roditeljima i djeci, kao i građanima treće životne dobi da ne izlaze ako nemaju potrebe te da se discipliniraju narednih 20 dana.

– Situacija je vrlo ozbiljna, nitko ništa ne radi, a to se odnosi na one koji trebaju da vrše nadzor. Politički skupovi su neprihvatljivi i necivilizirani – smatra Čerkez.

Kazao je da su svi svjedoci apsolutne županijske pasivnosti te da su rijetke zemlje u svijetu gdje je sve ‘spalo’ na zdravstveni sektor, prenosi Fena.

– Osam mjeseci je prošlo i trebamo se pitali da li je neko osigurao uvjete funkcioniranja cijelog sustava. Pored virusa, tu je i neodgovornost faktora koji trebaju biti stalno na usluzi. Ne može zdravstvo i dio stanovništva koji poštuje mjere zaustaviti širenje virusa – zaključio je Čerkez.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author