HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Hrvatica se javila iz Kine: Ovdje je život potpuno normalan

Sponzorisano

Vitomira Lončar već nekoliko godina živi i radi u kineskom gradu gradu Xi’anu. Lončar se zbog korone bila vratila u Hrvatsku, ali je posljednjih mjesec dana ponovno u Kini gdje se, kako je rekla za IN Magazin, život vraća u normalu.

Lončar se Novoj TV javila u društvu svog učitelja kineskog koji je objasnio što se sada događa u Kini.

“Ljudi imaju povjerenja u to da Kina kontrolira pandemiju. Ako ima novih slučajeva, odmah su prijavljeni. Naš život se vratio u normalu. Zaista je život normalan, nemamo ograničenja, predajemo, živimo normalno, rade restorani, život je potpuno normalan. Trenutačno je u jednoj provinciji nađen jedan asimptomatski slučaj i oni su odmah zablokirali grad od 4.5 milijuna stanovnika i zatvorili aerodrom i testiraju cijeli grad u roku od dva dana. To su sve asimptomatski slučajevi”, kazao je.

Vitomira Lončar je rekla da ne hodaju okolo sa zaštitnim maskama jer za to nema razloga.

Ipak, u autobusima i vlakovima svi bez iznimke nose maske, a imaju i posebne kodove pomoću kojih se prate kontakti zaraženih osoba.

“Kad uđeš u Kinu, skeniraš se i za svaki grad. Ne daj bože da je netko pored tebe zaražen, oni odmah te ljude obuhvate, stave u bolnicu, nema onog – budete mi javili vaše kontakte – to ne postoji. Kad imaš zeleni kod, normalno se krećeš, putuješ i živiš potpuno normalno”, kazali su.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author