HB.hteam.org

Portal hrvata HB

KAROLINA VIDOVIĆ KRIŠTO:”Zbog Marića, Plenkovića, Ćorića i Pupovca obratit ću se europskim institucijama”

Sponzorisano

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto prije nekoliko tjedana pokrenula je interpelaciju o radu Vlade RH u svezi s projektom vjetroelektrane Krš-Pađene. Ta tema došla je na dnevni red ovoga tjedna, a na glasanju u srijedu Hrvatski sabor je sa 76 glasova odbio je interpelaciju.

Vezano uz interpelaciju o radu Vlade vezano oko projekta vjetroelektrana Krš-Pađene u srijedu je glasalo 129 saborskih zastupnika. Od toga je “za” bio 51 zastupnik, suzdržanih je bilo dvoje, a “protiv” 76, onoliko koliko je zastupnika vladajuće koalicije.

Vidović Krišto za Direktno je komentirala ovakav rasplet događaja u Saboru, ali i najavila sljedeće poteze. “Nastavlja se politika 76 glasova. Alarmantno je da ti ljudi bez ikakvog srama pokušavaju sakriti korupciju. Kako znamo, duh koji je izašao iz boce ne vraća se više u nju”, započela je Vidović Krišto te najavila:

“U sljedeća dva tjedna obavijestit ću institucije u Europskoj komisiji. Suočeni smo s nepodnošljivom situacijom. Jedan dio hrvatske vlasti izdao je tjeralicu za vlasnikom vjetroparka, a drugi dio vlasti ga brani i daje mu kredite”, kazala je.

Na koga ste konkretno mislili, koji dio vlasti ga brani? “Konkretno, radi se o Zdravku Mariću, Tomislavu Ćoriću, Andreju Plenkoviću i Miloradu Pupovcu”, nadodaje.

Vidović Krišto smatra da su afere izašle na vidjelo te da nitko u Hrvatskoj ne prihvaća laži vladajućih koje su, kako kaže, očigledne.

“Nitko više u Hrvatskoj ne može ni približno prihvatiti tu abnormalnu laž da je sve čisto jer se jučer sve razotkrilo. Stvar je evidentna. Besramni pokušaji zataškavanja djeluju izuzetno smiješno”.

“Činjenica je i ključni problem ovršni zakon. Hajdemo se baviti ključnim stvarima, dakle korupcija i ta politika 76 glasova. Time se ona štiti kao i kriminal, a s druge strane, građani se osiromašuju. Bez vladavine prava, nema ni kruha”, zaključila je Vidović Krišto.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author