HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Prelijepa Hrvatica iz BiH proglašena najboljom sportašicom Austrije

I Thiem i Dadić po prvi su put osvojili ovu nagradu, dok su nogometaši Salzburga treću godinu zaredom proglašeni najboljom ekipom.

Tenisač Dominic Thiem i atletičarka Ivona Dadić proglašeni su najboljim sportašem, odnosno sportašicom Austrije za 2020. godinu u izboru tamošnjih sportskih novinara, dok je najboljom ekipom proglašena nogometna momčad RB Salzburga, piše Bljesak.info.

Dadić (26), koja je ove godine ostvarila najbolji rezultat na svijetu u sedmoboju, do svog prvog trofeja najbolje u Austriji je stigla sa 915 bodova, drugo mjesto je s 568 bodova zauzela skakačica na skijama Chiara Hoelzl, a treće prošlogodišnja pobjednica brzoklizačica Vanessa Herzog s 390 bodova. Dadić je dosad dva puta završavala na drugom mjestu u ovom izboru (2016. i  2018.).

Inače, njen otac je iz Bugojna, a mati Danica iz Buškog Blata. Roditelji su joj tijekom rata u BiH izbjegli u austrijski Wels gdje je i rođena.

RB Salzburg je do trećeg uzastopnog naslova stigao s 811 bodova, drugo mjesto zauzeo je još jedan nogometni sastav LASK s 395, a treće motociklistička momčad KTM s 374.

I Thiem i Dadić po prvi su put osvojili ovu nagradu, dok su nogometaši Salzburga treću godinu zaredom proglašeni najboljom ekipom. Thiem (27) je ove godine osvojio svoj prvi Grand Slam naslov osvojivši US Open, a usto je stigao i do finala Australian Opena te se nalazi na trećem mjestu ATP ljestvice. Stoga je uvjerljivo slavio u izboru s 1183 boda. Drugo mjesto zauzeo je nogometaš David Alaba s 447 bodova, a treće skakač na skijama Stefan Kraft sa 410. Dosad je Thiem tri puta bio drugi te dva puta treći u ovom izboru.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author