HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Bio je u Kninu, a u Vukovaru i Škabrnji ga neće biti. Zašto?

Sponzorisano

Kad se na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2020., obilježavala obljetnica Vojno redarstvene operacije Oluja u Kninu, sve su oči bile uprte u Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade RH za društvenu djelatnost i ljudska prava.

Na sva zvona najavljivan je njegov dolazak. Čak se za to zauzeo i notorni Milorad Pupovac, koji izbjegava sve skupove na kojima se slave hrvatske pobjede.

I gle, rodilo se „čudo“ i Milošević je po zadatku (!) došao u Knin, ali nije ni pljeskao, stajao je i sjedio i ostavljao dojam kao da je među sve te ljude „pao s Marsa“.

–          Nisam pljeskao, to je bila neka moja nesvjesna reakcija. Cijelo vrijeme bio sam svjestan da sam kao državni dužnosnik došao na obilježavanje Oluje, a htio sam iskazati pijetet prema žrtvama i ljudima koje predstavljam. Moj legitimitet izvire dijelom iz ljudi koji su stradali i vodio sam računa o njima – rekao je.

Ovih dana mnogi se spremaju na odlazak u Vukovar i Škabrnju (18. studenoga), gdje će odati počast svim poginulim, nestalim i umrlim Hrvatima u velikosrpskoj agresiji, ali o tome od Pupovca i Miloševića nema ni slova.

Zar baš nitko od predstavnika Srpskog narodnog vijeća (SNV) toga dana ne će se pridružiti Koloni sjećanja i odati dužno poštovanje ljudima koji su nevino stradali?

Ako su Srbi mogli imati svoga predstavnika u Kninu, što ih sprečava da ga nemaju u Vukovaru i Škabrnji?

Naime, odluka za odlazak u Knin, po riječima Miloševića, bila je isključivo njihova.

Pa, što se onda u međuvremenu dogodilo da još nema ni najave, ali ni nikakvog spomena na dolazak potpredsjednika Vlade, koji je zadužen i za ljudska prava?

Je li to znači da dužnosnici u visokoj politici mogu sami birati na koja će mjesta stradavanja ići, a na koja neće?

Kako to da ih ne zanima Vukovar i Škabrnja?

Nije li i ovo prigoda da svojim dolaskom i ovdje, kako su govorili kad se odlazilo u Knin, daju svoj doprinos stvaranju dobre atmosfere u društvu koja će poticati kulturu pomirenja i mira, tolerancije dijaloga?

Što se dogodilo da ni Miloševića nećemo vidjeti u Koloni sjećanja?

Je li to njegov osobni izbor, ili…Milorada Pupovca, koji izgleda da jedino dolazi u Vukovar u posjetu Vojislavu Stanimiroviću i tu i tamo nekim uhićenim četnicima?

 

hb.hteam.org

 

Mladen Pavković

Ostavite facebook komentar

About The Author