HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Prije osam godina oslobođeni Gotovina i Markač

Sponzorisano

Prije osam godina u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, oko 100 tisuća ljudi dočekalo je generale Antu Gotovinu i Mladena Markača – nakon oslobađajuće presude suda u Haagu.

Izričem oslobađajuću presudu i nalažem da se gospodin Gotovina i Mladen Markač odmah puste na slobodu – ovim riječima haškog suca Theodora Merona i u sudnici je obranjena Hrvatska i Domovinski rat.

Sud je odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca. Generale je oslobodio i zapovjedne odgovornosti.

Oslobođene generale Antu Gotovinu i Mladena Markača na Trgu bana Jelačića dočekalo je više od 100 tisuća građana. Okupljenom mnoštvu Gotovina i Markač zahvalili su i poručili kako se radi o zajedničkoj pobjedi. “Ovo je točka na “i” da rat pripada prošlosti. Okrenimo se budućnosti. Iza nas je i ratnička oluja i pravna oluja”, poručio je Gotovina.

Generali Gotovina i Markač odlikovani su za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske, izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine u obrambenom Domovinskom ratu, te za zasluge i uspjehe u izgradnji i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga RH.

 

hb.hteam.org

 

Ostavite facebook komentar

About The Author