HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Delegacija SNV-a položila vijenac za srpske žrtve. Pupovac: Treba priznati sve žrtve

Sponzorisano

Delegacija Srpskog narodnog vijeća danas je u Vukovaru odala počast žrtvama rata.

Delegacija sastavljena od Borisa Miloševića, potpredsjednika vlade, Verana Matića, specijalnog izaslanika predsjednika Republike Srbije, Radojke Mrkšić, članice udruženja “Protiv zaborava” i njegovog tajnika Veljka Maksića, te Milorada Pupovca, predsjednika, položila je vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav te će, nakon toga, vijenac položiti na Ovčari, mjestu torture i zločina nad braniteljima i civilima, deportiranima iz vukovarske bolnice.

Na kraju komemorativnog programa za sve žrtve Milorad Pupovac će s delegacijom zapaliti svijeće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru, nakon čega je dao izjavu.

“Sve žrtve rata i prije rata trebaju biti priznate, sve drugo je politikantstvo. U mom srcu nema mjesta za igrokaz, nego samo za pijetet i ustrajnu borbu za mir. To uvijek ide zajedno. Tko to razdvaja teško i nekršćanski griješi, rekao je Pupavac.

Milorad Pupovac rekao je kako je Vučićev izaslanik Veran Matić htio doći u Vukovar i prošle godine, ali mu je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tada poručio da nije dobrodošao.

Isto očito razmišlja i danas. Rekao je kako će biti skandal ako se delegacija pokloni srpskim žrtvama.

”Ako SNV zajedno s Milasom baci vijence u Dunav za srpske žrtve, to će biti neviđeni skandal u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Kakvu nam to povijesnu istinu vlada ovim činom otkriva?” rekao je u intervjuu za Media servis.

No, prema navodima glasnogovornika vlade Marka Milića, nije bilo predviđeno da Milas sudjeluje u polaganju vijenca u Dunav.

“Slijedom pogrešne informacije koja se pojavila u javnom prostoru, napominjemo da nije bilo predviđeno da državni tajnik Zvonko Milas danas položi vijenac u Dunav zajedno s delegacijom SNV-a, već je trebao ići s njihovom delegacijom položiti vijenac na Ovčaru.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author