HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Aluminij d.d. Mostar dobio novog direktora

Kako saznaje Bljesak.info, u petak je Nadzorni odbor Aluminija d.d. Mostar za direktora Društva imenovao Danijela Bukovca, ranijeg rukovoditelja transporta i održavanja. Kao što je odranije poznato, v.d. direktora, prof. Ante Rezić odavno je najavio svoj odlazak, a on ovih dana stječe i uvjete za mirovinu. Prema informacijama Bljeska, novoimenovani direktor Bukovac ranije nije glasio kao kandidat za tu dužnost, ali je prednost dobio nakon što je najozbiljniji kandidat, s kojim je NO dogovarao preuzimanje te funkcije, na koncu ipak odustao od direktorske pozicije. Međutim, pogleda li se u ne tako davno nastale novinske arhive, može se uočiti da je Bukovac i ranije imao ambicija za preuzimanje Aluminija, doduše u vrijeme dok je tvrtka još radila.

Naime, Bukovac se u veljači 2019. našao na listi od pet kandidata koji su se prijavili natječaj za novog direktora mostarskog Aluminija. Uz njega su na tom natječaju direktorske ambicije izrazili i tadašnji v.d. direktora Dražen Pandža (koji je u konačnici i izabran), Tomislav Mazal iz Hrvatske (koji je na kraju odustao), dugogodišnji aluminijaš Zlatko Topić i David Bećirević, koji se prijavio iz SAD-a. U to vrijeme dugovanja Aluminija iznosila su oko 360 milijuna maraka, a uprava koja je imenovana 25. ožujka 2019. (Dražen Pandža, Boris Vican, Ivan Čale), nije uspjela dovesti do preokreta trendova u poslovanju.

Aluminij je s visokonaponske mreže isključen 10. srpnja prošle godine i od toga trenutka počelo se tražiti strategiju za njegovo oživljavanje. Krizni stožer koji je imenovan po pritiskom žestokih prosvjeda radnika Aluminija protiv Vlade FBiH i čelništva HDZ BiH, kupio je određeno vrijeme, ali, ispostavilo se, nije imao provodljiv plan.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author