HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Cikotiću migranti više nisu seksi, osudio Hrvatsku: “Suočit će se s ozbiljnim posljedicama…”

Sponzorisano

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, komentirajući snimku navodnog postupanja hrvatske policije, kaže da ih očekuju ozbiljne posljedice Europske unije. Cikotić je poručio i da dijeli zabrinutost građana zbog ubojstva na Otesu koje je počinio migrant.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić je, komentirajući migrantsku krizu u BiH i ubojstvo na Otesu koje je počinio migrant, kazao da je to pitanje javnog reda i mira u nadležnosti policijske uprave i županijskog MUP-a.

On je kazao da dijeli zabrinutost građana, ali je poručio da postoji sistem nadležnosti od uprave policije preko kantonalnog Ministarstva unutarnjih poslova do entitetskog i određenih agencija na nivou države, koje mogu biti uključene u ovaj problem na zahtjev nižih nivoa sistema sigurnosti.

“Problem se rješava tako da je u posljednja tri mjeseca, od kako sam na čelu Ministarstva sigurnosti, broj migranata koji se kretao od 11 do 13 tisuća spušten na od 5,5 do 7 tisuća. Jučer smo imali 6.138 registriranih migranata u BiH. To je učinjeno pojačanim angažmanom Granične policije i drugih policijskih agencija, EUFOR-a, angažiranjem sigurnosnih agencija i tužiteljstva i identificiranjem i procesuiranjem onih koji sudjeluju u krijumčarenju”, rekao je za TV Sarajevo.

Cikotić smatra da takav pristup već daje rezultate, ali da će tražiti sistematičan rad i u narednim mjesecima i godinama.

“Imamo činjenicu da migrantske rute, koje su išle preko Srbije u BiH, sada idu i preko Rumunjske, jer je bosanska ruta postala sve manje sigurna. Kontrolu vršimo na sve obuhvatniji način”, dodao je.

Ministar sigurnosti BiH je komentirao brutalan snimak koji je objavio njemački Der Spiegel, na kojem navodno hrvatska GP zlostavlja migrante i tjeraju ih da se vrate u Bosnu i Hercegovinu.

Cikotić smatra da će se sigurnosni elementi Republike Hrvatske suočiti s ozbiljnim posljedicama Europske unije zbog navedenih aktivnosti.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author