HB.hteam.org

Portal hrvata HB

SDP kaže da je Izetbegović prodao Čoviću Mostar

Županijski odbor Socijaldemokratske partije BiH Hercegovačko-neretvanske županije poziva Bakira Izetbegovića da građanima Mostara kaže za koju cijenu ih je prodao Draganu Čoviću i HDZ-u Bosne i Hercegovine?

– Naglašavamo da nas ni najmanje ne iznenađuje informacija koju je u javnosti iznio Milorad Dodik, da su SDA i Izetbegović u njihovoj križaljci etničke podjele Bosne i Hercegovine Mostar “velikodušno” prepustili HDZ-u BiH. Džaba se SDA-u pravdati kada već cijela država odavno zna da su prodali Mostar. SDA-ova izdaja države i poticanje podjele nije ništa novo. Pečat na podjelu Mostara i države Čović i Izetbegović su već udarili u Mostarskom sporazumu – piše SDP, podsjećajući da u točki 2. Političkog sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, SDA i HDZ su se obvezali da će osigurati “legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda”.

– To je jasan uvod u uspostavu tri izborne jedinice, odnosno tri etnička entiteta, gdje bi Mostar bio stolni ukras HDZ-ove despotije. Ranije, SDA je podržala izbor Ljube Bešlića za gradonačelnika Mostara. Pitamo i sve kandidate stranaka okupljenih oko SDA: Je li vas bar malo stid što ste ukrasna lica izdajničke politike Mostara i Bosne i Hercegovine? Također, HDZ BiH i Dragana Čovića pitamo na kojim je to europskim principima sa Izetbegovićem dogovorio podjelu Bosne i Hercegovine na tri entiteta, odnosno na begovat Bakira Izetbegovića, kneževinu Milorada Dodika i banovinu Dragana Čovića00, zapitao je u priopćenju SDP.

Ako su ti principi isti oni pod kojim stanovnici Livna, Tomislavgrada, Širokog Brijega bježe od tlačenja HDZ-a, piše SDP HNŽ, onda se ni Mostarcima ne piše ništa sretniji scenario.

– Dok SDA i HDZ preko svojih satelita i sluga uporno optužuju SDP BiH i BH blok za kojekakve fiktivne izdaje, jasno je da su državu i narod izdali upravo oni, i tu izdaju su potvrdili potpisom na sporazumu. KO SDP BiH HNŽ naglašava da za nas prodaja i predaja Mostara u ruke etnonacionalista, koji su Mostar zajedno već raskrčmili i opustošili, nije opcija – naveli su u priopćenju.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author