HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Totalni rat: Denis Zvizdić traži Sebijinu ostavku u SDA!

Sponzorisano

Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH, komentirao je za Dnevni avaz  rezultate koje je ova stranka ostvarila na lokalnim izborima. Jasno je poručio da nije zadovoljan izbornim rezultatom SDA.

Iako je, kako kaže, ostvarena zapažena pobjeda u nekoliko općina i gradova, kao što su Konjic, Bužim, Visoko, Jajce, Banovići ili Brčko, ona je značajno zasjenjena značajnim padom povjerenja birača u Tuzlanskom i teškim izbornim porazom u Kantonu Sarajevo.

– Činjenica da će SDA na ovim izborima izgubiti više od 70 ili čak i 80 tisuća glasova, više od 50 ili 60 vijećnika, pet ili šest načelničkih pozicija u odnosu na 2016., čime će se broj načelnika s 40, koliko je SDA imala 2012., svesti na 25, za mene predstavlja tektonski poremećaj zbog kojeg se SDA mora, i to bez bilo kakvog odlaganja, zahvaliti onima koji su detektirani kao ključni krivci za loše ili polovične izborne rezultate, ali i odati priznanje onim OO i KO koji su ostvarili pobjedu – ističe Denis Zvizdić.

Smatra da je svako odlaganje ili čekanje analiza, čiji je cilj prebaciti odgovornost na druge, kao što se to pokušava u Kantonu Sarajevo, samozavaravanje i providan pokušaj da ponižavajući poraz prekriju “snjegovi i šaš”.

Poručuje da predsjednik KO i njegovi potpredsjednici, uključujući i gospođu Sebiju Izetbegović, moraju odstupiti s funkcija koje imaju u stranci.

Pročitajte više na ovoj poveznici.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar