HB.hteam.org

Portal hrvata HB

POVRATAK IRON MIKEA TYSON: Psihodelična droga vratila me u život i u ring

Sponzorisano

Mike Tyson, jedan od najvećih boksača svih vremena, u 54. godini života i nakon 15 godina pauze u nedjelju u 4 ujutro vraća se u ring.

Tri godine mlađi Roy Jones Junior, teškaški prvak svijeta iz 2003., njegov je suparnik u revijalnom meču bizarnih pravila. Borci će nositi kacige i zabranjeni su im nokauti. Boksat će se osam rundi od dvije umjesto standardne tri minute. Fajt će biti završen ako se netko od boraca ozbiljnije ozlijedi. U ringu neće biti suca, a meč neće imati pobjednika.

Tyson je na vaganju imao 100 kilograma, kao u drugoj fazi svoje karijere nakon 1995. godine, a suparnik je lakši od njega pet kilograma. Tyson je u sjajnoj formi, a otkrio je da je ključnu ulogu u njegovom povratku u ring odigrao “otrov žabe krastače”, sintetička psihodelična droga koju psihijatri koriste za liječenje depresije i ovisnosti o drogama. 

“Uzeo sam taj lijek i on mi je rekao da se sredim. Rekao mi je da se vratim u život i u formu. Taj put povratka s krastačinim otrovom bio je veliki test. Ušao sam u režim treninga i izgubio 45 kilograma. Na prvom treningu bio sam katastrofalan, ali nisam se predavao.

Lijek mi je promijenilo život. Bilo je to nezamislivo, intergalaktičko iskustvo. Odem na nebo, mrtav sam. Uzmem to, udahnem, izdahnem i umrem. Zaista sam bio mrtav. Nisam postojao, nisam to bio ja. Bio sam veoma uplašen i zadnji put kada sam to uzeo, želio sam moć. Kada sam završio s tim, shvatio sam da želim pobjeći od strahova. Trebala mi je ljubav i zaljubio sam se u golubove”, istaknuo je Mike, prenosi Index Sport.

Preporođen od otrova žabe krastače, Tyson ulazi u meč od kojeg bi trebao zaraditi oko deset, a Jones Jr. oko tri milijuna dolara. Tyson, jedan od najvećih boksača svih vremena, obvezao se svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe, što bi bila jedna od najvećih donacija nekog sportaša u modernoj povijesti. 

Tyson i Jones nikada se prije nisu sreli u ringu jer je pri kraju Tysonove karijere, poraza od Lennoxa Lewisa i trijumfa nad Cliffordom Etienneom, Jones odbio borbu zbog novca, smatrajući da je tada ponuđenih 33 milijuna dolara premalo.

Cijena pay-per-view prijenosa ovog meča u Americi je visokih 50 dolara.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author