HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Dok čeka optužnicu za ratni zločin, Cikotić predstavlja knjigu o pobjedama

Sponzorisano

MINISTAR (NE)SIGURNOSTI BiH

Knjiga “7. korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine, stvaranje, jačanje, pobjede” predstavljena je ovog tjedna u Travniku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 28. godišnjice formiranja 3. korpusa ARBiH i njegove dvije brigade – 17. Krajiške brdske brigade i 312. motorizirane brigade

Knjigu je, piše Fena, potpisalo više autora, među kojima su dr. sc. Amir Kliko, prof. dr. Selmo Cikotić, prof. dr. Mesud Hadžialić, dr. sc. Kenan Dautović, general Fikret Ćuskić, brigadir Remzija Šiljak i brigadir Zijad Čaber.

Među predstavljačima je, dakle, bio i ministar sigurnosti BiH, koji će se, prama navodima Tužiteljstva BiH, vratiti u optužnicu za zločine nad Hrvatima Bugojna.

Cikotić je rekao je da se, ”osim zavidnih borbenih rezultata, značaj 7. korpusa manifestira i u uspješnoj suradnji domicilnih i izbjegličkih jedinica” što smatra rezultatom rada zapovjedništva korpusa s borcima.

”Svi borci iz srednje Bosne osjećali su isto kao i Krajišnici i Jajčani da moraju osloboditi okupirani teritoriji u Bosanskoj krajini, što su i potvrdili borbenim djelovanjima na području općina Jajce, Ključ i Sanski Most od kraja ljeta 1995. godine”, kazao je Cikotić.

Kao najvažnije borbene rezultate 7. korpusa smatra oslobađanje Kupresa početkom studenog 1994., oslobađanje najvećeg dijela Vlašićkog platoa u najtežim meteo-uvjetima u ožujku 1995. i obranu tek oslobođenog Ključa u listopadu iste godine.

”Borbenim djelovanjima upravljalo se s prve linije. Zapovjednik korpusa, njegov zamjenik, načelnici stožera, zapovjednici brigada, bataljuna…zapovijedali su vojsci na terenu, a ne iz sigurne pozadine”, zaključio je Cikotić.

Podsjećamo, Večernji list objavio je kako će Cikotić odlukom Tužiteljstva BiH biti vraćen u optužnicu za ratne zločine protiv hrvatskog civilnog stanovništva na području Bugojna.

 

hb.hteam.org

 
Ostavite facebook komentar

About The Author