HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Dodik: Možda i treći entitet; Čović: Izetbegović danas kaže jedno, sutra drugo

Zadovoljstvo rezultatima Lokalnih izbora u BiH i zavidnu razinu usuglašenih stavova za sva važnija pitanja u državi iskazali su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji su se, uz stranačka izaslanstva, sastali su danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, javlja reporterka Hrvatskog Medijskog Servisa.

 

Ambicija HDZ-a BiH na izborima u Mostaru, koji su bili početna tema sastanka, je, prema riječima Čovića, da dobiju 35 vijećnika i gradonačelnika, dok je Dodik istaknuo kako je SNSD-u važno da budu vidljivi i na ovim izborima.

Vezano za današnju sjednicu PIC-a (Vijeće za implementaciju mirovnog sporazuma) u Sarajevu, Dodik je poručio kako se njezina važnost ogleda u tome da on prvi put čuje za nju.

Foto: HMS

“Odavno su stranci prestali upravljati ovom zemljom na način na koji su naučili. To tijelo nema nikakve izvršne ovlasti, a sve što su dosad učinili je da su zloupotrijebili sustav i Dayton. O Inzku sam sve rekao, mislim da je napravio više zla ovdje nego što je bio koristan. BiH se jedino može graditi na ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i dva entiteta, a možda i tri”, izjavio je lider SNSD-a.

O važnosti konstitutivnosti svih triju naroda sa kolegom Dodikom se složio i Dragan Čović, osvrnuvši se na nedavnu izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u kojoj je ponovno zaprijetio Hrvatima nametanjem političkih predstavnika i na razini Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

“Gospodin Izetbegović povremeno daje takve izjave, nekad kaže da treba omogućiti što prije da Hrvati biraju svoje političke predstavnike, a onda u funkciji aktualne politike koja je okružila SDA daju kojekakve bombastične izjave kako bi zasjenili kojekakve druge odnose u stranci. Mogu samo ponoviti da je legitimno predstavljanje tri konstitutivna naroda natkrovljujuća dimenzija, osnova Daytona i jedino tako ova država može funkcionirati”, naglasio je Čović.

Dodao je kako se HDZ BiH već dugo bori za promjenu Izbornog zakona i da je to trenutno važno te da to očekuju.

Nakon sastanka Čovića i Dodika, uslijedio je sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i SNSD-a. 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author