HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Trump: Na putu smo da pobijedimo

Sponzorisano

Na svom prvom izbornom skupu nakon američkih predsjedničkih izbora Donald Trump je u Georgiji ponovno ustvrdio da će pobijediti na izborima.

– Na putu smo da pobijedimo na ovim izborima, rekao je Trump pred stotinama pristaša okupljenih na otvorenom u Valdosti.

– Pokušat će nas uvjeriti da smo izgubili. Mi nismo izgubili, dodao je uz oduševljene povike.

Unatoč Trumpovim optužbama za izbornu prijevaru, sudovi su odbili velik broj sudskih tužba koje su njegovi odvjetnici podnijeli diljem Sjedinjenih Država. Donald Trump je došao na skup u Valdosti, u Georgiji, kako bi podupro dvoje republikanaca, Davida Perduea i Kelly Loeffler, koji će se 5. siječnja natjecati s demokratima Jonom Ossoffom i Raphaelom Warnockom za dva mjesta u Senatu.

Trump je opet oštro kritizirao guvernera te konzervativne države Briana Kempa koji je republikanac i njegov bivši saveznik, pozivajući ga da ponovno provjeri glasačke listiće s predsjedničkih izbora.

Izborni rezultat u Georgiji je već provjeren i potvrđen i Joe Biden je ondje osvojio samo 13.000 glasova više od Donalda Trumpa. Rezultat izbora za Senat odredit će tko će kontrolirati taj dom. Demokratima je potrebna dvostruka pobjeda za većinu, a ako republikanci osvoje i samo jedno mjesto, zadržat će kontrolu u Senatu i moći će blokirati većinu Bidenovih prijedloga.

Dio republikanaca strahuje da bi Trump govoreći o izbornoj prijevari na političkim skupovima mogao naštetiti svojim stranačkim kolegama. Republikanci sada u Senatu imaju 50 mjesta, a demokrati 48 od ukupno stotinu. Dva se trebaju još popuniti na važnim djelomičnim izborima 5. siječnja. Kada bi demokrati dobili oba mjesta, bili bi izjednačeni s republikancima. U tom slučaju presudan bi bio glas buduće potpredsjednice Kamale Harris.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author