HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Tegeltija zabrinut, optužio i SDA: “I da me likvidiraju u Sarajevu bi rekli da foliram”

Sponzorisano

Predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija ponovo se oglasio na društvenim mrežama zbog “nesigurnosti i ugroženosti” koju osjeća, a ovog puta povodom je bila izjava izvršne direktorice Transparency Internationala Ivane Korajlić.

Nakon što je Korajlić kazala da Tegeltija poistovjećuje funkciju koju obavlja sa svojim životom te zato smatra da je ugrožen, predsjednik VSTV-a je ustvrdio da bi neki tvrdili da folira čak i ako bi ga likvidirali.

“Stepen i količina nezakonitosti, mržnje, demonizacije i dehumanizacije mene kao osobe, koja je na čelu VSTV-a, s kojom sam suočen u Sarajevu, jasno ukazuje da bi čak i u slučaju da me neko stvarno likvidira, veliki dio javnosti u Sarajevu predvođenih SDA garniturom i njihovim ‘nevladinim’ sektorom, na čelu s Ivanom Korajlić, medijima i drugima, izašao s izjavama “folira”, “sam je to iscenirao”, “pravi od sebe žrtvu”, “sam je kriv”, “to je i zaslužio”. U Sarajevu je stvorena atmosfera potpune nekažnjivosti, podrške i odobravanja svakog nezakonitog zla koje se čini ili može učiniti Milanu Tegeltiji predsjedniku VSTV-a”, napisao je Tegeltija na Facebooku.

Podsjećamo, zbog prašine koja se digla oko posljednje afere čiji je glavni akter upravo Tegeltija, predsjednik VSTV-a sutra će priopćiti konačnu odluku hoće li podnijeti ostavku, a u međuvremenu sve vrijeme tvrdi da je snimka o namještanju posla montiran i da mu je ugrožena sigurnost u Sarajevu.

Komentirajući događanja , Korajlić je kazala da je Tegeltiji ugrožena pozicija, ali pošto on poziciju i funkciju koju poistovjećuje sa svojim životom, njegovo ponašanje ne iznenađuje.

“Tu se bilo kakvo pozivanje na odgovornost pojedinaca koji obavljaju značajne funkcije u državi uvijek poistovjećuje s ugrožavanjem institucija i svega ostalog”, kaže Ivana Korajlić.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author