HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Oglasila se Gradska uprava Mostara o spornoj izgradnji objekta u Ulici kneza Domagoja

Sponzorisano

Gradska uprava Grada Mostara oglasila se priopćenjem u povodu istupa Boške Ćavar na društvenim mrežama i u medijima zbog poziva Tužiteljstva HNŽ-a kao osumnjičene u predmetu kaznene prijave koju su podnijeli investitori vezano za izgradnju poslovnog objekta u Ul. kneza Domagoja u Mostaru.

Iz Gradske uprave navode kako žele informirati javnost o pravnom stanju stvari u ovom predmetu, obzirom da se u javnosti stječe dojam da se radi u potpunosti o bespravnoj gradnji.

– Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara investitorima PROMARK d.o.o Mostar i drugi, izdao potrebnu dokumentaciju za izgradnju poslovnog objekta na k.č. 1324/33 (nova k.č. 1653/2) k.o. Mostar na lokaciji u Ul. Kneza Domagoja, Rješenje broj:UPI -07/2-25-8986 od dana 2.7.2018 godine, kojim se odobrava izgradnja. Temeljem navedenih dokumenata investitori su mogli pristupiti izgradnji navedenog objekta po važećem planu i projektu – navodi se u priopćenju.

Prilikom pripreme zemljišta za gradnju investitori su napravili iskop koji je sa svojim gabaritima veći od dozvoljenog, odnosno odstupa od izdanih odobrenja koje posjeduju. Sam iskop se nalazi neposredno uz stambeno kolektivnu zgradu u kojoj stanuje Boška Ćavar i ostali stanari.

– Nakon prijave stanara Službi za inspekcijske poslove Grada Mostara, postupajući nadležni inspektor u ovom predmetu zabranio je daljnje iskopavanje i izvođenje radova, te donio Rješenje o zatrpavanju iskopa. Nakon toga, a sukladno zakonskoj proceduri inspekcijsko rješenje je dostavljeno Odjelu za urbanizam, kako bi isti donio Zaključak o dozvoli izvršenja (zatrpavanje iskopa) – navode iz Gradske uprave.

Dodaju kako je navedeni Zaključak u fazi izvršenja od strane Odjela za urbanizam i građenje. 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author