HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Biskup Palić blagoslovio božićne jaslice u Mostaru

Sponzorisano

Mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski blagoslovio je, 11. prosinca u Mostaru ispred „Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače“, božićne jaslice, koje su izradila djeca s „Down“ sindromom.

Jaslice su plod radionica koje je u suradnji s Udrugom za Down sindrom Mostar vodio akademski kipar Dalibor Nikolić, voditelj Galerije Kraljice Katarine.

Biskupa je dočekao ravnatelj Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović, te je nakon gostovanja u programu radija Mostarska panorama posjetio galerijske prostore Kosače, gdje se susreo s Igorom Ledićem, predsjednikom Udruge za Down sindrom Mostar i djecom koja sudjelovala na radionici. Nakon što se upoznao s radom udruge, uslijedio je blagoslov božićnih jaslica na Trgu.

Naime, na Rondou su prije tjedan dana postavljene posebne jaslice, koje se uvelike razlikuju od prošlogodišnjih u Mostaru, ali i od onih u drugim gradovima, jer su ih radili štićenici Udruge za Down sindrom iz Mostara. Vrijedni polaznici likovnih radionica sami su lijepili i rezali likove MarijeJosipa, malenog Isusa, pastira, kraljeva i životinja.

Kako javlja radio-medjugorje.comUdruga za Down sindrom Mostar također organizira događaj U susret Božiću – kulturnu manifestaciju s kojom žele pokazati da djeca i mladi s Down sindromom mogu obogatiti kulturni sadržaj u Gradu na Neretvi. Uz izradu jaslica, organiziraju i izložbu radova s likovne radionice, kao i humanitarnu izložbu djela nastalih na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu.

Izložba će imat prodajni karakter, a sredstva prikupljena tijekom njezina trajanja bit će usmjerena na nastavak terapija rane intervencije, logopedskih i edukacijsko-rehabilitacijskih terapija za djecu i mlade s Down sindromom koje ova udruga uspijeva organizirati u kontinuitetu već četiri godine.

 

hb.hteam.org

 

Ostavite facebook komentar

About The Author