HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Dodik otkrio tko provodi hajku nad Tegeltijom

Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjedatelj Predsjedništva BiH, rekao je danas na konferenciji za medije, govoreći o stanju u pravosuđu i najavi ostavke Milana Tegeltija na čelu VSTV-a da je SNSD za promjenu pravosuđa, ali po Ustavu i da nije za bilo kakve Anti- Tegeltija zakone koji se najavljuju.

Rekao je da su za ovakvo pravosuđe krivi i predstavnici međunarodne zajednice i da se ovakav pravosudni sustav ne zasniva na ustavu.

– Ako se ide na rušenje RS, onda mi nećemo ostati u takvoj BiH – rekao je Dodik.

Rekao je da hajku na Milana Tegeltiju vrši OSA, a da to podržavaju stranci i pojedini veleposlanici. Dodao je da ni on nije za ovakav VSTV, ali da nije za progon kadrova iz RS-a. Lider SNSD-a je rekao da je ranije bilo govora kako je pravosuđe izmaklo iz ruku SDA i da ona sada njima treba biti vraćeno.

Istaknuo je da će SNSD će predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske da pokrene inicijativu kojom bi se od visokog predstavnika u BiH zatražilo da dostavi izvješće o svom radu u pisanom obliku, prenosi Srna.

Dodik je rekao da će takva inicijativa biti upućena i Srbiji i Hrvatskoj, odnosno njihovim skupštinama, kako bi ove dvije države, kao potpisnice Daytonskog sporazuma, dobile izvješće o radu visokog predstavnika.

On je istaknuo da će predstavnici SNSD-a u FBiH zatražiti od Federacije da isto učini.

Istaknuo je da Izvršni odbor SNSD-a razmatrao i osiguravanje financijske stabilnosti RS vezani za aktivnosti s MMF-om.

– Smatramo da ono što MMF nudi u ovom trenutku treba odbaciti i da ne treba prihvatiti, imajući u vidu trenutnu situaciju u BiH. Taj prijedlog MMF-a zloupotrebljava posljedice pandemije i pokušava nametnuti određene političke aranžmane. Zato smo mi danas rekli da u okviri razgovora koje vlada ima s MMF-om treba nastaviti, ali da se odbace zahtjevi da se mijenja Ustavna pozicija RS i da se odbaci – rekao je Dodik.

– Nismo spremni ni za kakvu nadležnost da prenesemo zbog kredita MMF-a. Nama je važnija RS-a. Ne damo naše nadležnosti i nećemo je dati. Nećemo dati ni vlast opoziciji – rekao je Dodik.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author