HB.hteam.org

Portal hrvata HB

MOSTARSKI IZBORI/Opća mobilizacija u mostarskim džamijama za tzv. probosanske stranke

Sponzorisano

Kako ističe Hadžikadić, vjerski poglavari moraju odgovarati zbog toga što su prodali vjeru politici.

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić objavio je na društvenim mrežama video iz Mostara u kojem govori o situaciji gdje ispred džamije vjernicima dijele promotivni materijal koalicije Sve za Mostar koju predvodi SDA.

Kako je rekao Hadžikadić, ispred džamije je nakon džuma-namaza vjernicima dijeljen magazin koji je promovirao kandidate koalicije Sve za Mostar, prenosi sarajevski Klix.

“Došao sam u Brankovac, dio Mostara. U džamiji hutba. Spominju se izbori i govori se kako treba izaći na njih. Međutim napolju dijele magazin Stav. Efendija u džamiji dva puta napominje da se može besplatno uzeti magazin. Inače košta 3 KM, ali sada se dijeli besplatno. Stav promovira koaliciju Sve za Mostar koju vodi SDA. Unutra, svi članci promovišu kandidate te koalicije. Vjera i politika ne bi trebalo da su zajedno, nikada, u interesu građana, države i vjere”, rekao je Hadžikadić.

Kako ističe, vjerski poglavari moraju odgovarati zbog toga što su prodali vjeru politici.

“Vjerske zajednice su pod ogromnim utjecajem određenih političkih organizacija i za to treba da odgovaraju i najviši vrhovi vjerskih organizacija, jer su dozvolili da se tako nešto proda dnevnoj politici. To nije u korist države, a ni u korist vjere”, poručio je Hadžikadić.

 

hb.hteam.org

 
Ostavite facebook komentar