HB.hteam.org

Portal hrvata HB

HNS je poslao priopćenje oko Zokija i opet su rekli “žitelja”

Sponzorisano

Da je predsjednik Republike Hrvatske svojom izjavom pogodio „u sridu“, vidimo po sadržaju izjava i zabrinjavajuće razine komunikacije bošnjačkih političkih predstavika, koji se, izgleda, danas natječu koji će ispod svake razine, ocijeniti izjavu predsjednika susjedne države, stoji u priopćenju Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Pitamo se, kako smo brzo zaboravili pruženu pomoć te iste države u najvećem ratnom vihoru kada su nam sami ponudili pomoć, prihvatili, zbrinuli i pomogli preko 500 000 izbjeglica (bošnjaka) za vrijeme najvećih ratnih progona.

Ista ta Republika Hrvatska slala je vojnu i humanitarnu pomoć Bošnjacima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, spasila Bihać, a u isto vrijeme, kao zahvalu tome činu, mudžahedini su ritualno ubijali i progonili hrvatski narod u Središnjoj Bosni.

Republika Hrvatska kao supotpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma ima potpuno pravo skrbiti nad Hrvatima Bosne i Hercegovine, glasno spominjući i upozoravajući na sve jače negiranje ustavno zagarantiranih prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, uz potpuno poštivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, zaštite prava i jednakopravnosti konstitutivnih naroda, što i čine.

Sada kada stojimo na istoj crti neprestanog izazivanja, nerazumijevanja i nesporazuma, baš kao i prije 25 godina, prijeko nam je potrebno da se prvaci bošnjačke političke elite „otrijezne“ u svojim shvaćanjma za stvaranjem svoje građanske Bosne i Hercegovine.

Nadamo se kako će upravo bošnjački politički predstavnici predvođeni Strankom demokratske akcije, uvidjeti koliku su pomoć primili od prijateljske Republike Hrvatske, naći bar malo razboritosti te konačno Bosnu i Hercegovinu početi graditi kao državu jednakopravnih, konstitutivnih naroda Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih žitelja.

Hrvatski narodni sabor zahvaljuje na državničkom stavu i angažmanu predsjednika Republike Hrvatske na rasvjetljavanju krivih politika bošnjačkog vodstva. Kao i na rješavanju gorućih tema u Bosni i Hercegovini i na glasnom upozoravanju i nužnom osiguravanju potpune jednakopravnosti konstitutivnih naroda i građenju stabilne europske Bosne i Hercegovine.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author