HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Nekima zasmetala istina o BiH koju je izrekao Zoran Milanović, otvoreno mu prijete

Nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović upozorio na činjenicu da se hrvatski narod u BiH sustavno majorizira, unatoč tome što se radi o konstitutivnom narodu koji je, među ostalima, stvorio Bosnu i Hercegovinu, oni kojima se ovo stanje ne sviđa reagirali su žestokim i sramnim uvredama.

Tolika je količina mržnje u komentarima, prijetnji i uvreda, da posla ima i za pravosudne institucije. Uvrede su osvanule nakon što je hrvatski predsjednik otvoreno kazao da se u BiH nikakva strateška odluka ne može donijeti bez dogovora sva tri konstitutivna naroda i da se nekim drugim željama ne treba zanositi.

“Dayton je takav kakav je i ne vidim uopće načina da ga se promijeni bez nasilja. Ne mislim na rat. Mislim naprosto na mentalno i svako drugo nasilje koje u BiH, to svatko zna, nikad nije prolazilo. I uvijek je izazivalo još veće nasilje. Vi ne možete bosanski sustav, bosanskohercegovački okvir promijeniti bez volje konstitutivnih naroda. Imate Hrvate – da, Hrvati postoje, kao i Bošnjaci, postoje, ne možemo se praviti da ne postoje – koji su nezadovoljni u toj državi. Je li to neka tajna? Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim, građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem”, kazao je predsjednik Milanović.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author