HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Tko će na kraju postati načelnik Travnika?

Featured Video Play Icon

Prema utvrđenim rezultatima Središnjeg izbornog povjerenstva, kandidat SDA za načelnika Općine Travnik, Mirsad Peco, koji je preminuo na dan Lokalnih izbora, proglašen je pobjednikom izbora u ovoj općini.

Dok se čeka ishod žalbe na Sudu BiH, te nakon toga i konačan stav SIP-a, SDA i HDZ, čiji je kandidat drugi po broju osvojenih glasova, imaju potpuno oprečne stavove o mogućem rješenju izbora za načelnika u Travniku.

Smrt kandidata SDA za načelnika Općine Travnik na dan održavanja izbora, kojeg je SIP Bosne i Hercegovine nakon brojanja proglasio pobjednikom, slučaj je za koji se još ne može predvdjeti kakav će biti konačan ishod.

U travničkoj SDA odluku SIP-a smatraju jedinom pravednom i, kako kažu, zakonitom.

TAHIR LENDO, predsjednik SDA Travnik

Mi očekujemo da će i svi oni koji donose odluke žalbene i mišljenja dati pozitivno mišljenje SIP-u da krene u dalje procese. Sljedeći korak bi bio da se proglase konačni rezultati, da je naš doktor konačni pobjednik, a onda nakon toga je lako vratiti u zakonski okvir

HDZ Travnik, čiji je kandidat drugi po broju osvojenih glasova, za razliku od SDA, ima potpuno suprotan stav kada je riječ o konačnom ishodu Lokalnih izbora u ovoj općini.

Uputili su žalbu Apelacijskom vijećem Suda BiH, a kao jedan od argumenata u travničkom HDZ-u ističu da je SIP samo nekoliko dana prije proglašavanja pobjednika Lokalnih izbora u Travniku, za kandidata SDA, Mirsada Pecu, proglasio prestanak mandata zbog smrti u Federalnom parlamentu.

BOJAN DOMIĆ, predsjednik HDZ-a Travnik

Tu se dogodila jedna greška na koju smo mi reagirali apelacijom pred Sudom BiH, ta se apelacija razmatra i vjerojatno ćemo mi i neke druge korake poduzimati. Jednostavno smatramo da su oni postupali nezakonito

U SIP-u nam je rečeno da su pobjednici proglašeni na osnovu broja glasova, a da će nove odluke za Općinu Travnik biti donesene nakon što Apelacijsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine završi svoj dio posla. Pitali smo i građane Travnika kakvo je njihovo mišljenje o izborima za načelnika u njihovoj općini.

Prema našim saznanjima, Apelacijsko vijeće Suda BiH svoju odluku kada su u pitanju izbori u Travniku donijet će do sredine idućeg tjedna.

Nakon toga bi SIP BiH trebao donijeti konačan sud i stav o tome što će se događati kada je u pitanju izbor načelnika Općine Travnik, hoće li se mandat dodijeliti drugoplasiranom ili će biti ponovljeni izbori za načelnika u ovoj općini.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author