HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Priopćenje

Danas su članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Mostara skupa s dr. Mariom Kordićem, kandidatom za gradonačelnika Grada Mostar, položili vijenac i zapalili svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima ispred HD HS Kosače.

Tom prigodom Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Mostara objavila je i priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

PRIOPĆENJE

Poštovani branitelji HVO-a,
Izlazk na lokalne izbore u Gradu Mostaru koji će se održati u nedjelju 20.12.2020. nije samo naše pravo nego i obveza., kao moralno i odgovorno ponašanje prema svojoj zajednici. U danima obrane grada nije nam nedostajalo hrabrosti i smjelosti, žrtvovali smo svoju mladost za dostojanstven život našoj djeci i nama, ali na žalost zbog majoriziranja i nametnute neravnopravnosti našem hrvatskom narodu sve više nas obespravljuju.
Ne dozvolimo u ovim važnim trenutcima za nas da odlučuju drugi o našoj sudbini, svoj glas dajmo predstavnicima i kandidatima iz rcda hrvatskog naroda jer naša veća izlaznost na izbore ima i veću brojnost naših vijećnika u Gradskom vijeću, a svakako i veći utjecaj na izbor gradonadelnika kao i donošenje svih bitnih odluka u Gradu Mostaru.
Napominjemo da Gradsko vijeće Mostara čini 35 vijećnika/ca. Niti jedan konstitutivni narod ne može imati više od 15 niti manje od 4 vijećnika/ca, a jedan vijećnik/ca mora biti iz rcda Ostalih. Iz šest gradskih područja bira se 22 vijećnika/ca (GP Sjever 2; GP Stari grad 5; GP Jugoistok 2; GP lug 2; GP Jugozapad 7 i GP Zapad 4 vijećnika/ca), sa Gradske liste se bira 13 vijećnika/ca. Tako će se konstituirati Gradsko vijeće koje bi na prvoj sjednici trebalo
jednog od vijećnika izabrati za gradonadelnika Mostara.
Svaki birač će dobiti dvije liste. Jednu Gradskog područja kojemu teritorijalno pripada po mjestu stanovanja i drugu zajedničku Gradsku listu (koja je ista za sva gradska područja). Birač će na obje liste trebati izabrati samo po jednu od ponuđenih stranaka. Glas birača će biti valjan ako je označena samo jedna lista slovom ,,X”, odnosno kandidati unutar samo jedne liste, kao i odabrane liste u slučaju preferencijalnog glasovanja.

Poštujući epidemiološke uvjete računamo na Vas dragi branitelji kao i na sve vaše s pravom glasa iz obitelji, iskoristite svoje pravo i izvršite svoju biračku obvezu. lzađite na izbore i glasujte za naše hrvatske predstavnike, a posebno za Gradsku listu na čelu s kandidatom za gradonačelnika dr. Marija Kordića.

 

 

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Mostara

Udruga DVDRHRH-B Mostar

 

hb.hteam.org

 

Ostavite facebook komentar

About The Author