HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Više od 300 Bošnjaka u posljednja 2 mjeseca prebivalište premjestilo u GP Jug, odgovor je masovni izlazak Hrvata na izbore

Analizom preliminarnih i konačnih biračkih popisa za Grad Mostar utvrđen je nerazmjeran broj birača na gradskim područjima, priopćeno je iz GO HDZ BiH Mostar, prenosi HMS.

Istaknuli su kako je detaljnom analizom utvrđeno da je u odnosu na preliminarni birački popis u kojem je na Gradskom izbornom području Jug bilo uvršteno 8041 birač, na konačnom biračkom popisu taj broj uvećan za više od 300 bošnjačkih glasova koji su svoje mjesto prebivališta promijenili u posljednja dva mjeseca.

-Samo dva dana prije dugo iščekivanih lokalnih izbora u Mostaru, na vidjelo je izašao izborni inženjering bošnjačkih stranaka čija je namjera ponovno preglasavanje Hrvata. Svoj isprobani recept primjenjivan u izboru hrvatskog člana predsjedništva u liku Željka Komšića, koji je proteklih dana posjetom u Mostaru još jednom dokazao čijim je glasovima izabran kao hrvatski član Predsjedništva BiH, priopćeno je.

Dodaju da se, nakon odbijanja većeg broja hrvatskih dopisnih glasova za mostarske lokalne izbore, majorizacija Hrvata u Mostaru se nastavlja kroz manipuliranje biračkim popisima.

“Hrvatima u nedjelju ne preostaje ništa drugo osim da na ovakve poteze bošnjačkih stranaka odgovore masovnim izlaskom na Lokalne izbore za Grad Mostar koji će se održati u nedjelju, 20. prosinca, poručili su iz GO HDZ BiH Mostar”, priopćeno je.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author