HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Čović razgovarao s međunarodnim dužnosnicima u vezi kaznenih djela i izbornih prijevara u režiji bošnjačkih stranaka

Sponzorisano

Nakon što je Hrvatski narodni sabor (HNS) uputio kaznenu prijavu Tužiteljstvu HNŽ-a o zloupotrebama i izbornim prijevarama za lokalne izbore u gradu Mostaru, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović obavio je telefonski razgovor s specijalnim predstavnikom EU Sattlerom i američkim veleposlanikom Nelsonom.

Predsjednik dr. Čović upozorio je na refleksije takvih poteza od strane bošnjačkih stranaka i njihovih satelita koje za cilj imaju izbacivanje hrvatskih stranaka iz vlasti kroz pokušaj izbornog inženjeringa i fiktivno prijavljivanje građana bošnjačke nacionalnosti.

Birački popisi ažurirani u kolovozu drastično su promijenjeni svega 3 dana prije održavanja lokalnih izbora u gradu Mostaru nakon 12 godina. Ovakvi potezi, osim dimenzije kaznenih i protuzakonitih radnji, imaju za cilj promjenu i utjecaja na izborni rezultat, što u konačnici može kompromitirati cjelokupan izborni proces.

Njihove Ekselencije, specijalni predstavnik Sattler i američki veleposlanik Nelson dužni su biti upoznati s ovakvim radnjama zbog uloge i napora institucija koje predstavljaju da se lokalni izbori konačno održe, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author