HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Prevara Hrvata?! Pojavili se listići “s greškom”, a oglasio se i SIP

Sponzorisano

Na nekoliko biračkih mjesta u Mostaru, većinskih hrvatskih, pojavili su se listići s greškom. Tu informaciju je potvrdila i Marija Soldo iz GIP-a.

Marija Soldo, članica Gradskog izbornog povjerenstva Mostar potvrdila je za Pogled.ba kako je na određenom broju glasačkih listića u Mostaru postoji tiskarska greška.

Prema njezinim riječima, na jednom broju listića postoji “jedna crtica” koje nema na drugim listićima.

EVO KAKO TO IZGLEDA

– Prva prijava je stigla sa jednoga biračkog mjesta i mislili smo kako se radi o jedinstvenom slučaju. Zatim smo dobili iste prijave sa još nekoliko biračkih mjesta kao što je npr. naselje Cim i onda smo shvatili kako se radi o tiskarskoj pogrešci – rekla je Soldo za Pogled.ba.

Dodala je kako je tijekom dana sa ovom situacijom upoznato i Središnje izborno povjerenstvo BiH, te kako će se i oni oglasiti tijekom dana o ovome problemu.

Soldo dodaje kako ta crtica na pojedinim glasačkim listićima nema nikakav uticaj na izborni proces i kako ne očekuje veće probleme po ovome pitanju.

S obzirom na to da su takvi listići u većinskim hrvatskim biračkim mjestima, moguće je kako je netko pokušao Hrvatima “podvaliti patku”.

IZJAVA IZ SIP-a

Pojedini birači, navode, postavljaju pitanje vrijednosti njihovog glasa zbog toga što se na glasačkim listićima nalazi tiskarska pogreška.

‘-Birački odbori zbog navedene tiskarske pogreške neće proglasiti takav listić nevažećim, ako je jasna volja birača koji je glasovao – priopćeno je u nedjelju iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Kako navode iz SIP-a, pojedini birači postavljaju pitanje validnosti njihovog glasa zbog toga što se na glasačkim listićima nalazi tiskarska pogreška (tiskarski otisak kratke krive linije).

– S tim u vezi ukazujemo da ista ne može dovesti u sumnju volju birača – dodaju.

Inače, biračka mjesta na izbor Gradskog vijeća Grada Mostara su otvorena od 7 do 19 sati.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author