HB.hteam.org

Portal hrvata HB

STRAŠNA TRAGEDIJA GRADONAČELNIK GLINE: Najgore su stradale Majske Poljane, tragamo za nestalima; MEDVED: Dajemo maksimum kako bi spasili ljude

Sponzorisano

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved govorili su za N1 o trenutnoj situaciji na tom području nakon što ih je u utorak pogodio razoran potres magnitude 6,2 po Richteru.

Gradonačelnik Gline kazao je kako “današnji potres nije pogodio samo centar” već i okolna mjesta. Kazao je kako su najgore stradale Majske Poljane.

“Tragamo za onima pod ruševinama”, rekao je dodajući kako se nadaju da će ih pronaći žive. Uz to, nabrojio je mjesta pogođena razornim potresom pa je pojasnio kako je “pogodio naselja koja gravitiraju prema Kupi”.

“Uspjeli smo se vrlo brzo organizirati. U pomoć nam je pristigla i Gorska služba spašavanja. Zahvaljujem i Vladi na pružanoj potpori”, rekao je.

Na pitanje za koliko se ljudi još traga, gradonačelnik Gline odgovorio je: “Za još dvoje se traga koje su pod ruševinama. Nažalost, potres je napravio svoje”.

Situaciju je komentirao i ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved. “Nažalost, ovaj razorni potres do sada je odnio šest osoba. Izražavam sućut njihovim obiteljima. Službe su na terenu, intenzivno tragaju za nestalima, a za koje se zna da su pod ruševinama”, rekao je Medved.

“Dajemo maksimum od sebe kako bismo spasili ljude”, naglasio je ministar.

“Mi smo danas i u Petrinji i u Sisku i u Pokupskom. Imamo još puno toga za obići. Večeras je i uži kabinet Vlade. Radit ćemo cijelu noć i sutra, koordinirano s ciljem pomoći stradalima u potresu”, pojasnio je.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar