HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Pupovac pita stradale za osobne dokumente!

U ovoj teškoj nesreći (katastrofi) koja je zadesila Sisak, Petrinju, Glinu i druge krajeve, Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), ponovno prebrojava krvna zrnca.

Beogradskom Tanjugu (što su (bez komentara!) prenijeli mediji i u Hrvatskoj) uz ostalo je izjavio da je među žrtvama potresa na području Petrinje bilo građana srpske nacionalnosti te da su također stradale neke građevine Srpske pravoslavne crkve.

–          „Među sedam osoba koje su smrtno stradale od posljedica potresa bilo je dvoje Srba i jedna djevojčica iz miješanog braka, koja je bila i prva identificirana žrtva“, izjavio je Pupovac.

Ovo je stvarno dno dna.

Pupovac je očito iskoristio i ovu katastrofu za sramotno prikupljanje političkih bodova.

Zamislite, „jedna djevojčica je bila iz miješanog braka“!

Dobro da nije rekao jel joj je otac bio Srbin, a majka Hrvatica, ili obrnuto!

U ovakvoj situaciji, kad su ljudi ostali gotovo bez svega, pa i bez života, samo takvi kakav je Pupovac pitaju i za osobne dokumente.

Hrvati su uostalom nakon velikosrpske agresije obnovili sve pravoslavne crkve, ali i domove Hrvata pravoslavne vjere, pa će to učiniti i ovoga puta ne pitajući je li netko ili nije i iz „miješanog braka“.

Pupovcu bi, kad već „broji“, onda bilo bolje da je pitao: koliko je hrvatskih branitelja u Petrinji, Glini ili Sisku ponovno ostalo bez doma, i na koji način će njegovi zemljaci pomoći sanirati štetu, odnosno bilo bi neprimjereno prije nego što netko da pomoć pitati: jesi li Srbin ili iz „mješovitog braka“, ili – je li ova srušena kuća od Srbina ili Hrvata!

Srami se Pupovac, ako srama imaš!

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author