HB.hteam.org

Portal hrvata HB

FHMZ: Snijeg će se spustiti i do viših dijelova Hercegovine

Sponzorisano

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) danas su objavljeni izgledi vremena za sljedećih 15 dana u Bosni i Hercegovini prema kojima se snijeg može očekivati od petka i za dane vikenda.

Iz FHMZ navode da kao i u prvim danima 2021. godine i sljedećih dana zimske motive sa snijegom i minusima možemo vidjeti samo na planinama.

U Hercegovini i u nižim područjima Bosne prevladavat će pretežno oblačno vrijeme s kišom. Magla u Bosni i umjereno da jako jugo u Hercegovini će zahtijevati više opreza u prometu.

“Od petka i za dane vikenda očekuje se pad temperature zraka praćen snijegom u Bosni ali i u višim područjima Hercegovine.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -3 do 3 stupnjeva Celzijusa, na jugu zemlje od 3 do 8 stupnjeva Celzijusa, a maksimalne dnevne temperature između 2 i 8 u Bosni do 12 stupnjeva Celzijusa u Hercegovini.

U petak i za dane vikenda maksimalne temperature kretat će se od -3 do 4 u Bosni, do 8 stupnjeva Celzijusa na području Hercegovine”, objavljeno je iz FHMZ.

Od 11. do 18. siječnja, prema raspoloživim prognostičkim modelima, prognozira se stabilizacija vremenskih prilika u BiH. Prevladavat će promjenjivo oblačno, djelomično sunčano s mrazom u Bosni i burom u Hercegovini.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu -8 i -2 u Bosni, do 3 stupnja u Hercegovini.

Maksimalne temperature kretat će se između -4 i 2 u Bosni, na jugu Hercegovine do 5 stupnjeva Celzijusa.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author