HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Nakon ucjene Komšiću u Mostaru namješten mandat?

”U tijeku je formiranje tima koji će razgovarati s ostalim političkim subjektima koji čine Gradsko vijeće oko uspostave i izbora gradonačelnika”, izjavio je za Oslobođenje Edin Mušić, predsjednik Županijskog odbora SDA HNŽ-a.

Nastavak suradnje s HDZ-om BiH nije želio komentirati, ali je istaknuo kako će prva faza razgovora uključivati BH blok i spremnost BH bloka da podrži kandidata Koalicije za gradonačelnika Zlatka Guzina.

No, dok SDA razmišlja o timu pregovorima, ne odustajući od BH bloka koji je ranije rekao kako ne misli koalirati s njima, druge stranke najavljuju žalbe.

Arman Zalihić (SDP), kandidat BH bloka, rekao je Oslobođenju kako neće odustati i da smatraju kako im je ukraden mandat partnera Prve mostarske partije u Starom gradu, a kojem, po sadašnjim rezultatima, nedostaju dva glasa.

Dodao je kako su se tijekom samog izbornog procesa i brojanja glasova događale velike manipulacije, pogotovo od Covid-timova koji su uzimali listiće s biračkih mjesta, a nisu ih dostavili na kućnu adresu glasačima, pa se postavlja pitanje šta je bilo s tim listićima.

”Taj mandat morao je pripasti Koaliciji za Mostar, jer je treći kandidat na listi DF-ov, a gospodin Komšić je zaprijetio napuštanjem Koalicije za Mostar ukoliko DF ne osvoji taj mandat”, ocjenjuje Zalihić.

Drugi sporni mandat je, naglašava Zalihić, u gradskom području Sjever, gdje kandidatkinji BH bloka Samiji Kazazić nedostaje 100-150 glasova za ulazak u GV, a gdje je također zabilježen veliki broj zamjerki na izborni proces. BH blok će putem prigovora tražiti prebrojavanje određenih biračkih mjesta na području gdje su sporni mandati.

Sarajevski huškači i populisti koriste pandemiju da ruše Ustav BiH

I HDZ BiH, iako sa najviše osvojenih mandata, smatra da izborni proces još nije završen, te da nije moguće objaviti konačne rezultate, jer predmet koji je formiralo Tužiteljstvo HNŽ-a nije okončan, a raspodjela mandata izravno ovisi o ishodu istraga.

Podsjećamo, i SBB je objavila kako je pokradena na izborima. Tako je objavljeno da je kandidatu Koalicije za Mostar za Gradsko Vijeće Mostara Aleksandru Pikuli (SBB) ”pobrisano 125 glasova i upisana je 0” čime je ostao bez mogućnosti ulaska u Gradsko vijeće.

 

hb.hteam.org

 

Ostavite facebook komentar

About The Author