HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Marin Pucar, prvi čovjek Podravke, umro nakon teže bolesti

Sponzorisano

Marin Pucar (49), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca i jedan od najistaknutijih poduzetnika, preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici.

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio znanstveni studij “Teorija i politika marketinga”, a nakon toga je stekao diplomu u Retail Management na Leeds Metropolitan University, prenosi BHRT pozivajući se na Večernji.

Nakon što je diplomirao, zaposlio se u Gavriloviću gdje je počeo kao trgovački putnik da bi ubrzo napredovao do mjesta product menadžera, a nakon toga i brand menadžera. Godine 2001. došao je raditi u Podravku na mjesto direktora prodaje u mesnoj industriji Danica, nakon čega je napredovao do pozicije direktora prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. postao je direktor Prodaje mesnog programa ne samo za Hrvatsku, nego i za jugoistočnu Europu.

Krajem 2003. godine preuzeo je funkciju direktora za tržište Republike Hrvatske koju je obnašao sve dok nije 2008. godine imenovan članom uprave. Godine 2012. iz Podravke je prešao u Zvečevo kao predsjednik Uprave gdje je radio do 1.9.2016. godine nakon čega je s vlasnicima dogovorio sporazumni raskid ugovora kako bi mogao završiti doktorski studij u Osijeku. Godine 2017. imenovan je predsjednikom Uprave Podravke na prijedlog ministra državne imovine Gorana Marića.

S bivšom suprugom Tihanom ima dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i svoju drugu suprugu Renatu.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author