HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Salkić: Banja Luka nikad neće biti srpski grad, Dodik i Stanivuković su isti

Sponzorisano

Nemamo reakciju Tužiteljstva BiH svih ovih godina, kaže Salkić povodom obilježavanja neustavnog 9. siječnja.

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske i službenik SDA, za N1 je govorio o obilježavanju Dana Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Salkić je kazao da SDA očekuje reakciju nadležnih domaćih institucija da zaštite ustavni poredak i odluke Ustavnog suda i kazne one koji ne poštuju odluke Ustavnog suda.

Nemamo reakcije Tužiteljstva BiH svih ovih godina. Nemamo reakcije visokog predstavnika svih ovih godina. Mi smo u određenom problemu. Oni koje sve to rade, koji negiraju odluke Ustavnog suda, ponašaju se suprotno odlukama Ustavnog suda vide da oni koji bi trebali da ih sankcionira ne čine ono što bi trebali da urade i onda su oni ohrabreni, ponašaju se tako kako se ponašaju i svake godine iznova obilježavaju dan koji ne postoji, istaknuo je.

Salkić je kazao na što ga asocira 9. siječanj.

Važno je podsjetiti javnost da ono što su bili strateški ciljevi tog 9. siječnja 1992. godine, koji su potvrđeni 12. svibnja 1992. su i danas strateški ciljevi bosanskih Srba. Ciljevi koji su definirani 9. siječnja u antiustavnom činu i pokušaju rušenja ustavnog poretka Republike BiH su realizirani tijekom agresije na oružani način progonom, logorima, silovanjima, ubojstvima, masovnim grobnicama i u konačnici genocidom. Danas ti isti ciljevi se realiziraju putem sistemske diskriminacije i stvaranja ambijenta u kojem je nemoguće da ljudi koji su se vratili na svoj prostor ostanu, opstanu i žive, kazao je.

Komentirao je i izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je kazao da je Banja Luka srpski grad.

Ma kako srpski grad. To je šeher Banja Luka u kojoj je porušeno 16 džamija. Barbari su porušili, a oni koji su se suprotstavili su se vratili. Ona je postala srpska kako je vidi Milorad Dodik. Da nije bilo tog progona, sve bi bilo drugačije. Banja Luka nikad neće biti srpski grad, kategoričan je Salkić.

Govorio je i o novom gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću.

Stanivuković je obrazovan u obrazovnom sistemu koji je potpuno pravoslaviziran. Obrazovan je u obrazovanom sistemu koji veliča ratne zločince, kazao je.

Salkić smatra da Stanivuković nije ništa bolji od Dodika.

Ista je to priča. Razlika između njega i Dodika je što se on bori protiv Dodika, a Dodik protiv njega. Njegov odnos prema državi BiH je isti kao Milorada Dodika. Njegov odnos prema RS je isti kao Milorada Dodika. Njegov odnos spram Bošnjaka i Hrvata je isti kao i Milorada Dodika. Nema tu apsolutno nikakve razlike, istaknuo je, piše N1.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author