HB.hteam.org

Portal hrvata HB

SAD Krvavi pohod u Chicagu: Muškarac ubio tri osobe

Sponzorisano

Četiri osobe su ubijene, među njima osumnjičeni, u višesatnoj pucnjavi u Chicagu.

Pravo krvoproliće počelo je oko 13.50 sati po lokalnom vremenu kada je muškarac na parkingu u Chicagu pogodio hicem iz vatrenog oružja tridetestogodišnjeg muškarca u automobilu, priopćila je policija, prenosi Srna.

Istražitelji pokušavaju utvrditi motiv napada, koji je započeo sinoć ubojstvom studenta (30) Univerziteta u Chicagu.

Njega je napadač Jason Nightengale upucao u glavu dok je sjedio u automobilu u garaži u četvrti Hyde Park, rekao je novinarima nadzornik čikaške policije David Brown, objavio je AP.

Žrtva, student Univerziteta u Chicagu, proglašen je mrtvim na mjestu događaja, javlja mreža ABC.

Osumnjičeni je zatim ušao u stambenu zgradu u istoj ulici i ispalio više hitaca u pravcu žene pripadnika osiguranja, koja je pogođena u grudi. Pogodio je i sedamdesetsedmogodišnju ženu koja je i dalje u kritičnom stanju.

Nightengale je krvavi pir nastavio u drugoj zgradi, gdje je oteo muškarca koga je poznavao, a zatim otišao do trgovine i ispalio hice, usmrtivši dvadesetogodišnjaka i ranivši osamdesetjednogodišnju ženu u glavu i vrat, rekao je Brown.

Žena je, također, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz trgovine, Nightengale je ispalio hitac u djevojčicu (15) koja se vozila automobilom sa majkom. Djevojčica je u kritičnom stanju, priopćila je policija.

Zatim se vratio u radnju u kojoj su policajci iz Chicaga istraživali raniju pucnjavu i pucao na policajce. Niko od policajaca nije povrijeđen, rekao je Brown.

Nightengale se potom odvezao na sjever do Evanstona, koji se graniči sa Chicagom, gdje je ušao u trgovinu pokušavajući je opljačkati i tu je pucao, ali nikoga nije ubio.

Potom je prešao ulicu i otišao do restorana gdje je pucao ženi u glavu, koja je, također, u kritičnom stanju.

Krvavi pohod završen je njegovom smrću u pucnjavi sa policijom na parkingu sjeverno od grada.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author