HB.hteam.org

Portal hrvata HB

CHICAGO Nasumce upucao sedmero, ubio troje, više njih kritično

Featured Video Play Icon
Sponzorisano

Muškarac je u periodu od nekoliko sati jučer navečer na području Chicaga ubio tri osobe, a ranio četiri. Policija ga je na kraju upucala na parkiralištu sjeverno od grada.

Istražitelji pokušavaju utvrditi motiv napada. Napadač je prvo u subotu popodne upucao u glavu 30-godišnjeg studenta sa Sveučilišta Chicago koji je za vrijeme napada sjedio u svom automobilu u garaži u četvrti Hyde Park, kazao je nadzornik David Brown.

Nasumce pucao u stanare i ljude u trgovini

Policija za sada nije objavila imena žrtava. 32-godišnji Jason Nightengale je potom “nasumično” ušao u stambenu zgradu gdje je upucao 46-godišnjeg zaštitara koji je sjedio za stolom i 77-godišnjakinju koja je uzimala poštu. Zaštitar je preminuo u bolnici, a starija žena je još uvijek živa, ali se nalazi u kritičnom stanju.

Nightengale je zatim otišao u drugu obližnju zgradu i ukrao automobil čovjeku kojeg je poznavao. Odvezao se u trgovinu i počeo pucati. Pritom je ubio 20-godišnjaka i ranio 81-godišnjakinju, koja se također sada nalazi u kritičnom stanju.

Pucao u 15-godišnjakinju

Nakon izlaska iz trgovine pucao je u 15-godišnjakinju koja se vozila s majkom u automobilu. I ona se sada nalazi u kritičnom stanju. Zatim se vratio u trgovinu i pucao na policajce koji su istraživali raniju pucnjavu. Nitko od njih nije bio ozlijeđen.

Nightengale se nakon toga vozio 16 kilometara do Evanstona koji graniči s Chicagom. Ušao je u ljekarnu, rekao da se radi o pljački i ispalio hice kojima nikoga nije pogodio. Poslije je otišao u restoran koji se nalazio nasuprot ljekarne i pucao ženi u vrat. Ona se također sada nalazi u kritičnom stanju, piše AP.

Kada je napadač napustio restoran, policija ga je dočekala na parkiralištu i došlo je do pucnjave u kojoj je on ubijen.

Brown je rekao da se radi o preliminarnim podacima i da će nakon istrage objaviti dodatne informacije.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author