HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Vijeće ministara odlučilo: 500 tisuća KM za pomoć razrušenoj Banovini

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o izdvajanju 600 tisuća KM za saniranje posljedica zemljotresa u Bosanskoj Kostajnici i Hrvatskoj.
Sponzorisano

Kako je priopćeno, Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o odobravanju 100 tisuća KM iz tekuće rezerve proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine u svrhu pružanja pomoći Bosanskoj Kostajnici, općini u Bosni i Hercegovini na granici s Republikom Hrvatskom.

Sredstva su namijenjena saniranju posljedica zemljotresa koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu krajem prosinca prošle godine.

Također, donesena je i Odluka o odobravanju 500 tisuća KM iz tekuće proračunske rezerve radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem prosinca 2020. godine.

Iz Vijeća ministara podsjećaju da je Republiku Hrvatsku 29. prosinca 2020. godine pogodio razorni zemljotres s katastrofalnim posljedicama, ljudskim žrtvama i povrijeđenima, kao i razrušenom i teško oštećenom imovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author