HB.hteam.org

Portal hrvata HB

SP U RUKOMETU Duvnjak: Trebamo više cijeniti svoje medalje, ali sve bih ih dao za zlato s Hrvatskom

Hrvatski rukometaši privikavaju se na život u Egiptu pod posebnim epidemiološkim pravilima i pripremaju se za prvu utakmicu koja ih čeka u petak protiv Japana.

Domagoj Duvnjak u reprezentaciji je od 2007. godine i osvojio je pet europskih, dvije svjetske i jednu olimpijsku medalju, ali uvijek su to bila srebra i bronce. Osvojio je i brojne druge trofeje, među njima i dvije Lige prvaka, od kojih je pehar posljednje podignuo prije samo dva tjedna kao igrač Kiela.

Pa ipak, sve bi te trofeje mijenjao za jedno zlato s Hrvatskom. Svijetu je to otkrio u razgovoru emitiranom u petoj epizodi emisije TV Magazin Hrvatskog rukometnog saveza.

“Sve bih svoje medalje dao da osvojim zlato s Hrvatskom. Ako se to ne dogodi, neće svijet propasti, ali ja ću se potruditi. Koliko god budem u reprezentaciji, težim tome zlatu”, rekao je 32-godišnji Duvnjak.

Govorio je i o svojem shvaćanju rukometa.

“Još mislim da je rukomet samo igra i uživam na terenu. Pokušavam dati sve od sebe, tako sam odgojen, nije rukomet pojedinačni sport. Sve mora funkcionirati da bi bilo rezultata, a ja uvijek težim da imamo dobru atmosferu i kemiju. Zasad to ide jako dobro, samo još nedostaje to zlato”, objasnio je Duvnjak.

Ove godine će imati dvije prilike da se to promijeni. Prvo SP u Egiptu, a zatim Olimpijske igre u Tokiju, na koje se Hrvatska, doduše, tek treba kvalificirati. Zlato mu je dosad izmicalo, ali Hrvatska je s njim uvijek u samom vrhu.

“Svake godine smo u gornjem domu, to je kontinuitet kojem težimo. Za medalju se puno stvari treba poklopiti, nekad odlučuje jedna lopta, nekad sreća, nekad jedna obrana golmana. Ja sam na sve svoje medalje jako ponosan jer je za njih uloženo puno truda i rada. Mislim da više trebamo cijeniti svoje medalje”, smatra Duvnjak, a na pitanje bi li više volio zlatnu medalju iz Egipta ili iz Tokija jasno odgovara: “Obje!”

U Egiptu će reprezentacija ići korak po korak, bez preranog razmišljanja o nokaut-fazi.

“Najbitnije je ići utakmicu po utakmicu, a ne gledati prema četvrtfinalu i polufinalu. Prvi protivnik je Japan, svi znamo da su te utakmice najteže, da probiješ led. Japan je jako nezgodna ekipa, s takvima uvijek imamo problema, jako su brzi i igraju neku 3-3 obranu. Favoriti smo, ali moramo to pokazati na terenu. Prvi cilj je prenijeti četiri boda u drugi krug”, rekao je Dule.

Zasad se svi još privikavaju na epidemiološka pravila i uglavnom se ne miču iz hotela, a tek trebaju doživjeti ambijent na utakmicama.

“Čujem da će biti na vrhunskom nivou. Neće biti lako ni nama ni drugima, ali moramo to prihvatiti. Još ne znamo hoće li biti navijača, ali moramo doći na teren, tih 60 minuta se baciti na glavu, biti prava klapa. Bit ćemo u balonu i vjerojatno nećemo smjeti izlaziti nigdje. Nije lako igrati pred praznim tribinama, svaki sportaš je navikao na navijače koji nas nose. Lani su nas odveli do drugog mjesta, sad to neće biti tako, jako je čudan osjećaj, ali imamo stvarno dobru ekipu i spremni smo za velike stvari”, završio je Duvnjak.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author