HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Biden od samog početka najavljuje pun gas. Ovo su odluke koje planira uvesti

Novozabrani američki predsjednik SAD-a Joe Biden potpisat će niz uredbi u srijedu, prvog dana predsjedanja, a među njima je ponovno angažiranje Sjedinjenih Američkih Država u pariškom klimatskom sporazumu, najavio je njegov budući šef ureda Ron Klain.
Sponzorisano

Jedna od najavljenih uredbi je i ukidanje zabrane ulaska u SAD za državljane nekoliko država, uglavnom s muslimanskom većinom, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Ova zabrana donesena je samo nekoliko dana nakon što je odlazeći predsjednik Donald Trump preuzeo dužnost u siječnju 2017. godine.

Šef ureda novog predsjednika nije detaljno objasnio sve uredbe, no istaknuo je da se odnose na ​​četiri Bidenova prioriteta – borba protiv pandemije koronavirusa, borba protiv klimatskih promjena, oživljavanje ekonomije i borba za socijalna i rasna prava.

Što se tiče pandemije, 46. predsjednik SAD-a donijet će uredbu kojom obveza postaje nošenje maske ​​u prostorijama i područjima koja ovise o saveznoj državi, kao i prilikom putovanja između država, što je Trump uvijek odbijao učiniti.

Na ekonomskom planu Biden također planira proširiti moratorij na deložacije i ovrhe povezane s pandemijom.

Novi predsjednik nastavit će s nizom drugih dekreta tijekom prih deset dana predsjedanja, do 1. veljače, dodao je Klain.

– Ove mjere olakšat će milijunima Amerikanaca koji pate od ove krize – objasnio je budući šef ureda.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author