HB.hteam.org

Portal hrvata HB

DRUKČIJA IZVEDBA? UŽIVO OD 18.00: ČERVAR UZ PROBLEME U MOMČADI LOVI POBJEDU! ČEKAMO ODGOVOR KAUBOJA U IZMIJENJENOM SASTAVU

“Na muci se poznaju junaci”, kaže izbornik. Pratite naš tekstualni LIVE protiv Angole

HRVATSKA – ANGOLA (UŽIVO OD 18)

HRVATSKA: Pešić, Horvat, Mandić, Musa, Mamić, Duvnjak, Martinović

ANGOLA: Muachissengue, Maneco, Aguiar, Pasqual, Hebo, Nascimento, Pestana

Lino Červar je u subotu elegantno izbjegao pitanja novinara. Potpuno je razumljivo da mu nije bilo do toga nakon onog u petak, jer je ostalo toliko upitnika da je možda najbolje sve zaboraviti i krenuti od nule, jer do Angole ne bismo stigli odgovoriti na mnogo toga. Poznavajući ga nije se baš naspavao, a izjavu je dao šetajući po vjetru uz more resorta.

A mi se nadamo da ćemo na sva pripremljena pitanja dobiti odgovore u utakmici protiv Angole. Usput, na nedavnom Euru Nenad Šoštarić je na raspolaganju bio svaki dan između utakmica. Trebao je i Lino, koliko god teško bilo. Izgubili smo bod, pa šta, idemo dalje, Svjetsko prvenstvo je tek počelo. Ako dobijemo sve dalje bit će kao da nismo izgubili ništa. Treba misliti i gledati pozitivno.

Jaganjac umjesto pivota

Protiv Japana smo napravili glupost, izgubili bod koji bi nam mogao jako nedostajati i skratili smo mogućnost pogreške. Bit će promjena u sastavu, jer Luka Cindrić više nije u Egiptu. Isto tako treba očekivati i ulazak šuterski potentnog Halila Jaganjca umjesto jednog pivota, jer četiri pivota su previše, dokazala je to i utakmica s Japanom u kojoj, recimo, Šipić uopće nije ušao u igru.

Japan nas je nadigrao

Ono što je najvažnije, tumačenje je o zamjenama. Nismo izgleda iz prve sve dobro snimili. Dakle, IHF je pozvao 20 igrača i od tih 20 igrača svaki može biti u 16 svaku utakmicu, a da se to ne računa pod zamjenom. Zamjena bi bila samo dolazak nekog novog igrača koji još nije u Egiptu. Dakle, Šego, Karačić, Kević i Jaganjac bez ikakve zadrške su na raspolaganju Červaru, što je dosta bitno saznanje.

– Japan nas je nadigrao, imali smo lošu disciplinu u prvom redu. Nismo se dobro postavili obrambeno, to je uzrokovalo nesigurnost s kojom smo pali u minus i teško se vraćali. U drugom dijelu smo se iščupali, imali čak i priliku za pobjedu. Najbolje je zaboraviti na to što je bilo i okrenuti se Angoli. Nema slabih utakmica i slabih protivnika ovdje. Angola je dobra selekcija, dobro pripremljena fizički, oni su inače fizički u prednosti pred Europom. Moramo se pripremiti i fizički i psihički za tu utakmicu i, zaključno, na muci se poznaju junaci – kurtoazna je izjava našeg izbornika emitirana medijima između dvije utakmice u Aleksandriji.

Promjene u sastavu Červar nije spominjao, jer će o njima odlučiti nakon posljednjeg treninga uoči utakmice, već uobičajeno. Ono što je definitivno jest da naša klupa i ova momčad moraju više vjerovati u sebe, da se više nikad ne dogodi da dođemo u paniku zbog Japana ili Angole. Moramo biti dosljedni, igrati svoj rukomet, kako najbolje znamo i moraju igrati svi, a ne samo neki. Protiv Japana smo od takvih našli dvojicu, a premalo je to za očekivati bilo što lijepo na SP-u. Ne trebaju nam ni sumnje “ovaj može, ovaj ne može ono”, jer Červar je birao najbolje od najboljeg po svom ukusu prije Prvenstva. Svaki od njih mora moći sve, najviše baciti se na glavu ako treba.

Vjerujemo da je Japan bio samo slab dan i ništa više od toga. I da će danas protiv Angole početi Svjetsko prvenstvo kakvo smo očekivali. Jer iza toga kreće puno ozbiljnije, a tu se tolerirati nesigurnosti i greške kao protiv Japana – neće. Dakle, vrlo jednostavno, protiv Angole se priznaje samo pobjeda.

 

hb.hteam.org

 

Ostavite facebook komentar

About The Author