HB.hteam.org

Portal hrvata HB

“Kriminalac godine”: Bacio štence, ali zaboravio da njegovi podaci pišu na kutiji

Ako ste odlučili počiniti kazneno djelo, obično se pobrinete da ne ostavite svoje podatke na mjestu zločina. Općenito gledano, nije to lak posao, jer su nas filmovi naučili da treba misliti na puno stvari: da vas nitko ne vidi, da ne ostavite otiske prstiju, da glumite da ste nevini i svakako, poželjno je imati alibi.

U slučaju koji dolazi iz mjesta Rakov potok, smještenog između Karlovca i Plitvica, gospodin čije je ime dobro poznato pobrinuo se za sve to, ali je napravio malo grešku. Sitno, detalj, tko bi pomislio na to. Naime, muškarac je odlučio da će se riješiti sedam štenaca koje je njegova kuja donijela na svijet tri dana ranije. Stavio ih je u kutiju i bacio na livadu.

Jedina greška koju je napravio? Pa, zaboravio je da na kutiji piše njegovo ime i prezime. I adresa. Tako da, kad su psi spašeni, veterinarka nije imala previše problema kad je slučaj prijavila komunalnom redaru. Odmah je navela ime, prezime i adresu osobe koja je sumnjiva, piše Jutarnji list.

Tako će najgluplji kriminalac u državi, kako su mu počeli tepati komentatori na internetu, odgovarati za napuštanje životinje, ali i za usmrćivanje. Jedan od sedam štenaca je, nažalost, uginuo. Drugi se tek bore za život, jer u toj dobi oni moraju sisati svaka dva do tri sata. Još uvijek nisu ni progledali.

Na skrb ih je preuzela Šapa u srcu, a pošto im nisu pronašli zamjensku mamu, Anica Pribanić iz te udruge hrani ih na bočicu. Težak posao i besane noći, ali bori se.

– On nema prijavljenog nijednog psa na sebe, znači da kuja nije cijepljena protiv bjesnoće niti čipirana. Još jedan zakon koji je prekršen. Nadamo se da će država odraditi svoje i kazniti ga. Što se nas tiče, voljeli bismo samo da nam preda kujicu, da ona othrani svoje štence i da im, kad dovoljno porastu, tražimo dom – kaže Anica.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author