HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Tko o čemu, BiH o neovisnosti

– Tko o čemu, gladan o kruhu. Tko o čemu, ku*va o poštenju. Tko o čemu, BiH o neovisnosti – zaključio je Zelenika.

Kontekst u kojem BiH slavi Dan neovisnosti je udžbenički primjer simbioze ironije i apsurda,kazao je za Bild.ba politički komentator i hrvatski aktivist Tomislav Zelenika.

Prema njegovom mišljenju, apsurdno je da neka zemlja održi referendum zadnjeg dana mjeseca veljače u prijestupnoj godini.

– Zar nije ironično da tobožnju neovisnost slavi zemlja u kojoj stoluje tzv. Visoki predstavnik? Eksponent naopake politike međunarodne zajednice, odnosno predstavnik svih osim onih kojima kroji sudbinu, totalitarist neograničenih ovlasti, dementor hrvatskog i srpskog naroda – objasnio je Zelenika i dodao:

– Zar nije ironično da svoju neovisnost slavi zemlja koja svoje postojanje može zahvaliti konstantnoj ovisnosti o drugim zemljama, međunarodnim organizacijama, raznim unijama – pita se.

Ovaj mladi aktivist smatra kako je ironično i da neovisnost slavi zemlja kojoj je neki vanjski faktor nametnuo ustav, unutarnje uređenje, pa čak i same državne simbole.

– Zar nije ironično da neovisnost slavi zemlja kojoj je ‘ambasadokracija’ politički sustav? U kojoj trećerazredni diplomati trećih država diktiraju politike samoga Predsjedništva. Zar nije ironično da neovisnost slavi zemlja o čijoj se sudbini odluke najmanje donose unutar nje same, već po bjelosvjetskim metropolama? – postavio je Zelenika nekoliko pitanja komentirajući Dan neovisnosti BiH za Bild.ba.

Uistinu bi, kaže, volio da mu neki “bosanski patriota” navede barem jedan primjer u čemu je to BiH neovisna zemlja i što on i njemu slični točno slave na današnji dan.

– Tko o čemu, gladan o kruhu. Tko o čemu, ku*va o poštenju. Tko o čemu, BiH o neovisnosti – zaključio je Zelenika.

 

 

hb.hteam.org

 

Ostavite facebook komentar

About The Author