HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Nacionalni interes Bošnjaka je uskraćivanje prava Hrvatima

Ćosić dodaje kako ne može uopće shvatiti da je nacionalni interes jednog naroda uskratiti prava drugom, u ovom slučaju, hrvatskom narodu.
Sponzorisano

Dok se stranka Bakira Izetbegovića svakim danom sve više urušava i njezini članovi masovno prelaze u NiP, lideru SDA ostaje prijetiti bh. Hrvatima.

U svojim medijskim istupima otvoreno najavljuje nametanja političkih predstavnika hrvatskom narodu u domovima naroda.

Predsjednik Vlade ŽZH i član Predsjedništva HNS-a Zdenko Ćosić mišljenja je kako “ovakve bahate političke izjave” treba shvatiti kao otvorenu prijetnju.

– Izetbegović još jednom javno iznosi koncept političke dominacije nad bh. Hrvatima. Prvo kaže kako se u Domu naroda može braniti isključivo nacionalni interes. S tim bih se mogao i složiti, ali nužno slijedi i pitanje: Tko će precizirati pitanja vezana za nacionalni interes? –izjavio je za Bild.ba Ćosić.

Predsjednik Vlade ŽZH postavlja i pitanje hoće li možda bošnjački nacionalni interes biti da Hrvati u BiH nemaju TV kanal na hrvatskom jeziku ili možda nemogućnost biranja svojih političkih predstavnika u Domu naroda.

– Upravo u tom Domu naroda u trebalo bi se odlučitvati o nacionalnim interesima. Kako sada stvari stoje, to će biti na popisu nacionalnih interesa Bošnjaka – dodaje sugovornik portala Bild.ba.

Ćosić dodaje kako ne može uopće shvatiti da je nacionalni interes jednog naroda uskratiti prava drugom, u ovom slučaju, hrvatskom narodu.

– To uopće nije nacionalni interes, nego politički program pokoravanja, dominacije i obespravljivanja jednog suverenog naroda – govori Ćosić Bildu.

Posebno je skandalozno što, prema riječima Zdenka Ćostića, lider SDA otvoreno otkriva i način na koji to želi realizirati.

– On bi predstavničku većinu od 60 posto na koju računa jednostavno preslikao u Dom naroda. Zamislite koja farsa. Dom naroda sa 60 posto pripadnika jednog naroda odlučivao bi o nacionalnim interesima drugog naroda – dodao je Ćosić.

Podsjetimo, predsjednik SDA u posljednim izjavama za medije otvoreno poziva na BiH koja bi bila unitarna s bošnjačkom dominacijom.

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar