DAVOR ŠUKER Šuker komentirao osnivanje europske Superlige

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker rekao je u ponedjeljak za Marcu da Uefa neće dopustiti osnivačima Superlige da kontroliraju nogomet u Europi.

“Iz Uefe nećemo dopustiti urušavanje nogometne piramide temeljene na solidarnosti među klubovima i među 55 europskih nogometnih saveza”, izjavio je Šuker, član Izvršnog odbora Uefe, europske krovne nogometne organizacije.

“Dvanaest klubova ne može kontrolirati čitav europski nogomet, a to kažem iz svog igračkog iskustva. I to kao bivši igrač dvaju od tih klubova, Real Madrida i Arsenala, a sada i kao osoba koja upravlja Savezom”, dodao je.

U nedjelju navečer je 12 bogatih klubova dogovorilo osnivanje Superlige, zatvorenog natjecanja u kojem bi se, “što je prije moguće”, natjecalo 20 klubova.

“Nogomet kakav poznajemo sada treba i dalje biti takav. Treba dopustiti malim klubovima i onima srednje veličine da se natječu protiv velikih te da ih pokušavaju pobijediti. To je sport kakvog svi želimo, a koji ne žele malobrojni vlasnici klubova”, istaknuo je Šuker.

 

 

hb.hteam.org