HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Šola Milanović je za počasnog konzula RH postavio šefa njemačke energetske tvrtke, zašto?

“Gdje god su energenti – tu je Milanović. Ja smatram da tu nešto nije čisto. Ne vidim razloga da se nekog imenuje počasnim konzulom, osim poveznice s tim energetskim biznisom”, upozorio je izv. prof. dr. sc. Ivica Šola, teolog, komunikolog, prevoditelj i publicist, gostujući u emisiji Press klub Tihomira Dujmovića, na Z1 televiziji.
U emisiji je pokazan i ekskluzivni dokument koji jasno govori o povezanosti hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića sa stranim financijerima stranke “Možemo“, iz čega se vidi koje nesebične poteze predsjednik, faktički iza zavjese, izvan očiju javnosti, vuče i kako aktivno pomaže i podupire cijeli projekt.

Šola je govorio i o izbornoj pobjedi Tomislava Tomaševića iz Možemo i Ivice Puljka iz Centra, o fenomenu “zelenih” u Europi i o povezanosti “Možemo” s njemačkim “Zelenima”.

Također je otkrio kako je Zoran Milanović imenovao počasnim konzulom RH u Njemačkoj Andreasa Röriga, jednog od čelnih ljudi njemačkog EON-a. EON je tvrtka za distribuciju električne energije koja je sada kupila slovenski RWA.

“On je sada postao šef EON-a za Hrvatsku i u Zagrebu je sada. Vrlo je teško doći do njegove dublje biografije. Osim plina i atomske energije, asortiman su proširili i na zelene energije”, pojasnio je.

“Milanović nije objasnio zašto ga je imenovao počasnim konzulom. Andreas Rörig će dobiti svoj diplomatski ured u Kölnu gdje uopće neće stolovati – dobit će diplomatske tablice, za njega je nadležna Bečka konvencija… Ali gledajući cjelokupan tijek Vrdoljaka – Milanovićeve vlade, Milanovićevog brata Kreše Milanovića koji je bio dio CEMP-a koji je povezan s aferom potpisivanja ugovora zadnjeg dana godine za poskupljenje struje. Odakle je Andreas Rörig počasni konzul Hrvatske – kakve on veze ima s Hrvatskom? Ja to ne mogu ne povezati s kontinuitetom Milanovićevog odnosa prema energentima – gdje god vidite da je riječ o energentima – tu je njegova vlada – tu je njegov Vrdoljak, tu je njegov pokojni brat. Tu je i njegova afera u JANAF-u. Gdje god su energenti – tu je Milanović. Ja smatram da tu nešto nije čisto. Ne vidim razloga da se nekog imenuje počasnim konzulom, osim poveznice s tim energetskim biznisom”, ističe Šola.

“Kad je Milanović tako grčevito branio Možemo, meni se samo upalila lampica…”, upozorava Šola.

Andreas Rörig od siječnja je predsjednik Uprave E.ON-a Hrvatska, jedne od vodećih energetskih tvrtki u Hrvatskoj, koja također posluje u Sloveniji, a već u veljači ga je Milanović postavio za počasnog konzula.

Šola je pojasnio kako su nastali drugi uzori Možemo, zbog čega je Možemo propala u Španjolskoj i zbog čega se zapravo nigdje nisu uspjeli održati na vlasti, niti uistinu promijeniti gradove i regije gdje su zavladali. O razlikama hrvatske inačice Možemo i drugih europskih zelenih opcija, o povezanosti s njemačkim zelenima, o antisemitizmu u „Pametno“, Šola je detaljno pojašnjavao, kao i o primjerima gradova gdje je ova opcija došla na vlast.

Pojasnio je zašto migranti glasuju za Zelene, te upozorio da je “zelena revolucija” prijevara.

“Sada idemo prema ‘zelenom kapitalizmu’, one tvrtke koje su uništavale zemlju, sada podržavaju te ‘zelene opcije”. To je transformacija kapitalizma, shvatili su gdje mogu ući i zaraditi novac, jer zelena je energija skupa”.

Cijelu iznimno zanimljivu emisiju u kojoj Šola razotkriva Milanovića, zelene, Možemo i korupciju povezanu s time pogledajte u videu:

 

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author