HB.hteam.org

Portal hrvata HB

NA OSNOVU INZKOVA ZAKONA Određen pritvor Milomiru Savčiću, predsjedniku Boračke organizacije RS

Sud BiH odredio je pritvor Milomiru Savčiću, predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske, potvrdio je za “Nezavisne novine” Savčićev odvjetnik Miodrag Stojanović.

Sponzorisano

Stojanović je naglasio da je o odluci telefonski obaviješten i da će uložiti žalbu na ovu odluku.

Tužitelj BiH Ibro Bulić je tijekom današnjeg ročišta tvrdio da je general Savčić nekoliko puta prekršio mjere zabrane i to kada je davao izjave za Alteranativnu televiziju 11. srpnja u vezi s proglašavanjem dana žalosti i 23. srpnja o nametnutim dopunama Kaznenog zakona BiH.

Bulić je tvrdio da je general Savčić prekršio mjere zabrane i kada je govorio o izvještaju Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici za Radio-televiziju Republike Srpske 23. srpnja, kao i izjavom za Televiziju K3 27. srpnja.

Savčić je za RTRS 23. srpnja govorio da se Inzkova odluka mora odbaciti.

“Nikada nismo osporavali da se dogodio zločin i da smo i sami tražili da oni koji su odgovorni za to odgovaraju, ali ne možemo prihvatiti nešto što se apsolutno nije dogodilo i što nije točno. Da sami sebe osudimo za nešto što nije činjenično stanje, niti se može bilo čime dokazati”, kazao je, između ostalog, Milomir Savčić.

Savčićev odvjetnik Miodrag Stojanović je kako nakon odluke Suda BiH kako Milomir Savčić svakog časa može završiti u pritvoru.

“On ostaje u pritvoru do daljnjeg. Nema roka. Svaka dva mjeseca je kontrola pritvora”, objasnio je odvjetnik za N1.

Stojanović je dodao kako ima rok od tri dana za žalbu na odluku Suda BiH. U suprotnom, Milomir Savčić će u pritvoru ostati najmanje dva mjeseca.

Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, potvrdio je za “Nezavisne novine” da je obaviješten da mu je Sud BiH odredio pritvor, te je dodao da je iznenađen tom odlukom.

“Danas na ročištu nisu iznošeni nikakvi dokazi da bi se takva mjera mogla donijeti. Kada dobijemo otpravak, vidjet ćemo na šta se to Sud fokusirao i što je to našao kao razlog za određivanje pritvora”, rekao je Savčić.

On je dodao da se on u ovim momentima vraća kući, te da mu odluka o određivanju pritvora vjerojatno treba biti uručena na kućnoj adresi.

 

hb.hteam.org

 

Ostavite facebook komentar