10/27/2021

HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Obilježena obljetnica pogibije pripadnika Vojne policije HVO-a Livno u Mostaru

17. rujna 1993. godine u dvorištu prijeratne Treće osnovne škole, a danas mostarske Gradske vijećnice u ulici Hrvatskih branitelja na Bulevaru, poginula su osmorica mladih branitelja 2. Lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a Livno, na tadašnjoj prvoj crti razdvajanja Mostara.

U znak sjećanja u Mostaru su danas kod spomen obilježja položeni vijenci i upaljene svijeće.

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, prijatelja, suboraca, predstavnika županijskih i gradskih vlasti Hercegovačko-neretvanske županije i Vlade Hercegbosanske županije vijence su položili i dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, kao i predstavnici braniteljskih udruga, pripadnici udruga specijalne i vojne policije.

U spomen na naše poginule suborce i prijatelje

II. Lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a Livno !

Prisjetimo se naših branitelja i heroja tih ratnih dana 16. i 17.rujna 1993.godine i rata u Mostaru. Prisjetimo se njih koji su utkali svoje živote u našu slobodu i tih dana kada su oni iskazali ne samo hrabrost i domoljublje nego i čovjekoljublje braneći svaku ulicu, kuću, zgradu i ulaz ali i ranjenike i civile.
Ono što mi još možemo i moramo danas jest pokloniti se iz poštovanja i pijeteta i očuvati sjećanje na njihovu žrtvu.
U dva dana, 16. i 17. rujna 1993.godine, u Mostaru su poginuli naši branitelji, vitezovi, heroji, suborci i prijatelji iz II. Lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a Livno: Luka Jozić, Zdravko Grgić, Zdenko Krešo, Vice Vidović, Dalibor Perković-Dali, Dario Kuprešanin, Milan Mikulić i Stipo Topić.
S tugom u srcu, vječnom zahvalom i sa ponosom molimo Boga Svemogućeg da im podari vječni mir i spokoj duši njihovoj. Amen!