HB.hteam.org

Portal hrvata HB

AUSTRALIJA Žestok sukob protivnika lockdowna i policije, stotine uhićenih

Featured Video Play Icon

Najmanje 235 ljudi je uhićeno nakon žestokih sukoba protivnika lockdowna u Melbourneu. U sukobima je ozlijeđeno 10 policajaca, javlja CNN.

Prosvjednike je u centru Melbournea dočekalo čak 2000 policajaca, rekao je zapovjednik policije tog grada Mark Galliott.

“Ono što smo vidjeli danas je skupina prosvjednika koji su se okupili ne zbog borbe za svoje slobode, nego kako bi se potukli s policijom”, rekao je Galliott.

“Vidjeli smo mlade, agresivne muškarce koji su se tukli s policijom te nisu prosvjedovali za slobodu” dodao je.

“Takvim prosvjedima se ne postiže ništa”

“Jedini način da dođemo do svojih sloboda kao društvo je da surađujemo i postignemo visoku procijepljenost. Kad to napravimo, možemo uživati u ljetu i Božiću te vremenu koje ćemo provoditi sa svojim obiteljima. Ovakvi sukobi ne pridonose tom cilju. To nije postiglo uspjeh nigdje, ni kod nas ni u inozemstvu, takvim prosvjedima se ne postiže ništa”, rekao je Galliott.

Dodao je su policajci preventivno obustavili javni prijevoz i uveli provjeru vozila te su na taj način spriječili stotine prosvjednika da dođu u centar grada. Prema policijskim izborima, u centru Melbournea okupilo se između 500 i 700 prosvjednika.

Lockdown produljen za još tri tjedna

Podsjetimo, australska država Victoria produljila je lockdown za još tri tjedna nakon što strogim restrikcijama nisu uspjeli smanjiti broj novozaraženih koronavirusom.

Premijer te države Daniel Andrews rekao je da će restrikcije popustiti tek kad 70% populacije primi prvu dozu cjepiva protiv covida.

 

hb.hteam.org

Ostavite facebook komentar

About The Author