12/01/2021

HB.hteam.org

Portal hrvata HB

Modrić godišnje bruto zaradi više nego cijela momčad Sheriffa sa stručnim stožerom

Moldavski Šerif iz Tiraspola na posljednjem koraku pred Ligu prvaka skinuo je Dinamo, koji ima deset puta skuplju momčad od njega, na prvoj prepreci Šahtar, čija momčad vrijedi 170 milijuna eura više, a sad i Real Madrid, u kojem Luka Modrić godišnje bruto zaradi više nego što vrijedi momčad senzacionalnog debitanta među europskom elitom.

Igrači Šerifa vrijede nešto manje od 12 milijuna eura. Tek im dva igrača vrijede milijun eura ili više, Kolumbijci Zapata i Castaneda, a to je iznos koji najskuplje plaćeni igrač kluba, Gareth Bale zaradi neto u mjesec dana.

Realova momčad s druge strane ukupno vrijedi 793.500.000 eura, a hrvatski reprezentativac Luka Modrić na godišnjoj razini bruto od kluba dobije oko 18.500.000 eura, odnosno oko 9.000.000 eura neto, koliko je dogovorio na posljednjem pandemijskom ugovoru koji je potpisao s Kraljevskim klubom u svibnju tekuće godine i koji istječe na ljeto.

Igrači Šerifa takvu lovu mogu samo sanjati, ali će zato ovaj mjesec sigurno dobiti masne premije za ove dvije povijesne pobjede.

 

hb.hteam.org